Tarih: 27.05.2017 00:10

Rahatsız Arkeolog Okurlarla

Facebook Twitter Linked-in

 

İki kafadar definecinin başına gelen olayları anlatıyor bu kitap. Hatta konu ilerledikçe bu işlerin kurdu olan Ermeni Kikos efendi de konunun içinde kendisini buluyor.Müzede araştırma görevlisi Eva´ya aşık olan Rıza,  onunla tanışmak için odasında gördüğü Osmanlı sikkeleri koleksiyonundan eksik olan parçayı fark edip ona hediye ederek tanışmış olur. Kendisini de Arkeolog olarak tanıtır.

Antik bir anahtarla başlayan defineciler bir odada karşılaştıkları 7 geyik kafasının sırrını çözmeye çalışırlar. Tabi çözmek içinde kendilerini müzede Arkeolog olarak tanıttıkları müze müdüründen yardım isterler. Oda Ermeni Kikos efendiden yardım almalarını ister.

Sonunda bir bilmece yoluyla kapıyı aralarlar lakin yıllardır dokunulmayan hazineye sahip olan cin musallat olur ve hazinenin başından kalkmak için kefaret ister!

İşte hikayedeki oyuncular bu kefaretleri ödemek için neler yapmıyorlar neler!

Bir Yahudi´nin mezarını mezar taşında yazan ayetten fark edip kemiğinin alınması, başka yere gömülmesi, konuya jandarmanın karışmasıyla iş iyice kızışıyor. Cinci hocalardan, büyücü kadından yardım alıyor ve hazinenin Hitit Kralına ait olduğu onun 7 oğluyla ilgili olan meseleyi anlatıyor.Vasiyetinin yerine getirilmesini ve kefaretlerin ödenmesi için yapılacak işleri sırayla yapan ekip sonunda istediklerine kavuşuyorlar ve bulunan hazineyi müzeye ve insanlığa bağışlayan Rıza ve Bora´ya bakanlık tarafından resmi Arkeolog olarak onurlandırılıyorlar.

Bu hikaye aslında tamamen gerçek olayları konu edinmiştir. Arkeolog kazı çalışmalarında insanların başına neler gelebileceği anlatılmıştır. Birbiri ardına gelişen olaylarla gerilim ve macera dolu bu kitabın okuyucuya çok şey katacağına inanıyorum.

Umarım kitabı okur okudukça zevk alırsınız. Bu kitabın devam niteliğinde olan Rahatsız Arkeolog Geçmişin Sırrı ve Rahatsız Arkeolog Papazlara Karşı adlı serinin devam niteliğinde olan kitapları da yakında okuyucuyla buluşacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —