Tarih: 11.03.2024 18:06

RAMAZAN MUŞTUSU!

Facebook Twitter Linked-in

RAMAZAN MUŞTUSU 

 

Müjde Mümin'ler! 

 

Size ihsan-ı rahmandır, gelen şânına ta'zim bu mah-ı gufrandır gelen. 

Iydu ekber her günü, kadr-i mübarek her gece Ehl-i imâna ne mutlu lutf-ı Sübhandır gelen. 

Evet… gönlümüz bayram yapıyor, zira her gecesi kadir gecesi, her günü bayram günü niteliğinde olan mübarek Ramazan-ı Şerif ayına kavuştuk.  

Bu şerefli aya bizleri eriştiren, kavuşturan Allah(CC)'a hamd ederiz. 

Ramazan; 

Yüce Allah'ın isimlerinden biridir ki Allah'ın af ve mağfireti ile, günahların yanıp yok olması demektir ve onbir ayın sultanı diye de nitelendirilmiştir.  

-Niçin onbir ayın sultanı...  

Yaşayan mucize Kur'an-ı Kerim bu ayda nâzil olmaya başlamıştır. Bin Aydan daha hayırlı Kadir Gecesi bu aydadır, oruç ibadeti bu aydadır.. Onun için onbir ayın sultanıdır. 

Bizler de "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluşa" vesile olan Ramazan ayına başlamış bulunmaktayız.  

İslam peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (sav)'in "Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır, şeytanlar da zincire vurulur (Buhari savm:5)" buyurması, bu mübarek ayın değerini ortaya koyması açısından manidardır. 

-Ramazan bir arınma mevsimidir! 

Müslümanların bunun şuurunda olması gerekir. Bakın İslam Peygamberi Ramazan başlangıcında ehl-i imanın ramazan-ı şeriflerini tebrik sadedinde ne güzel mesaj veriyordu.  

-Ey İnsanlar! 

 Mübarek ve büyük bir ayın gölgesi üzerimize düştü bu ayda, bin aydan daha hayırlı bir gece vardır.  

Bu ayda Allah(CC) orucu farz, teravihi de mesnûn kıldı. Bu ayda kim hayır işlerse, başka zamanlarda bir farzı yerine getiren kimse gibidir, sevap kazanır.Bu ayda bir farz görevi yapan diğer aylarda yetmiş farz görevi yapmış gibidir.  

Bu ay irade eğitimi ayıdır,sabır ayıdır. Sabrın karşılığı da cennettir.  

Ramazan bir arınma mevsimidir dedik

(Kim Ramazan ayının faziletine inanarak ve alacağı mükafatı Allah'tan umarak orucunu tutar, namazlarını kılarsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından kurtulur.)(Buhari savm 6)  

Her yıl Ramazan ayı geliyor, bizleri değiştirmek üzere geliyor, bizleri kemaliyle, cemaliyle değiştirip, Allah'a layıkıyla kul, onun elçisine layıkıyla ümmet, insanlığa faydalı bir kişi olmanın şerefiyle şereflendirmek üzere geliyor.  

Öyleyse ramazanın öncesi ile sonrası arasında bizi Allah'a yaklaştıracak, bizi cennete yaklaştıracak, bizi rahmete yaklaştıracak farklılıklar olması noktasında her mümin'in bu ayda bir çabası, gayreti olması gerekir. 

Ramazan'a girerken yanlışım vardı dilime dikkat etmezdim, bazen yalana, bazen gıybete kaçardı, Ramazan da öyle bir tevbe etmeliyim ki… Ramazan'dan sonra asla bir lânet, kimseyi incitecek bir söz çıkmamalı ve yine Ramazan'dan önce ibadetlerimde eksiklik vardı Allah(CC) bize Ramazan-ı lütfetti Ramazan da ibadetlerimizi ifa etme noktasında bir karar verirsek, Ramazan bizi İhya etmiş değiştirmiş olacaktır, böylece bir bayram gibi geçireceğimiz Ramazan, bayramların gerçeği Cennet ve Cemalullah bayramıdır, ona kavuşmaya vesile olacaktır inşaallah. 

Eğer şâd olmak isterseniz Livâul Hamd'in altında mübarek Ramazan'ı Şerif bir Inkılap olsun hayatınızda. 

Bu neşe, bu huzur , bu heyecan cennette noktalansın istiyorsak Ramazan'dan sonra da özel hayatımızda örnek Müslüman olmalıyız. 

Bereketli okumalar diliyorum. 

 Selahattin Yılmaz  

                                                                                                                                          Kayaş Camii 

                                                                                                                                          İmam Hatibi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —