Rektör Alim YILDIZ´ı Tanırım!

Rektör Alim YILDIZ´ı Tanırım!

Alim YILDIZ´ı iyi tanıyanlardan biri de bu şehirde benim. Bu malum yapı ile uzaktan yakından bir bağının olmadığını da çok iyi bilirim. Alim YILDIZ´ı, malum FETO yapısı ile ilintili olduğunu söylemek doğru değildir.

Alim YILDIZ´ı tanırım.

Yıllar önce ?BİZİM SİVAS GAZETESİNDE? karşılıklı köşe yazıları yazdık.

Bir takım kültürel ortamlarda da bulunduk.

Şehir küçük. Burada herkes herkesi tanır.

Bundan önceki rektörlük seçiminde, Alim YILDIZ´ın rektör olmasını isteyenlerden biri de bendim. Zira ÜNİVERSİTENİN atılım yapması için bir değişiminin gerekliliği ortada idi.

Tabi ki seçim süreci akabinde Alim YILDIZ rektör oldu.

Onu oraya getiren ruh ?ezilmişlerin, kıyıya itilmişlerin yıllardır içlerinde beklettikleri ahlardı.?

Alim YILDIZ rektör olduktan sonra  ?adalet? üzre bir yapılanma ile Üniversitenin önünü açmasını uzun zaman bekledik.

Hatta liyakatli bir ekip kurarak, her kesime, her düşünceye adalet üzre yaklaşan bir anlayışı hayata geçirir diye de çok bekledik?

Ama olmadı?

Rektör olduktan sonra, eskiden tanıdığı ?dar ekibi? ile fil dişi bir kuleden Üniversiteyi yönetmeye, kendisini eleştirenlere de ?rantlarını kestik? ondan eleştiriyorlar demeye başladı.

Hatta yakın çevresini yönlendirerek mahkemeler, şikayet dilekçeleri, kulisler ile kendisini eleştirenleri bertaraf etme yoluna gitti?

Üniversite içinde kendine oy vermediğini düşündüğü insanlara da ?mobbingin? en alasını yaptı.

Geldiğimiz nokta itibariyle Rektör YILDIZ tartışmalı bir üç yıl geçirdi.

Üniversite girişlerini yaptırdığı ?Alis Harikalar Diyarında? türü komik kapıları mı sayayım, ışıkları mı, şunu mu bunu mu!

Sanki BELEDİYE işlerini kendisi üstlenmiş gibi inşatla üç yıl geçti.

Akademik başarı veya üniversiteye hekim kazandırma ile gündeme gelmesi gerekirken, kapılar, çeşmeler, ışıklar, geçişler ile gündeme gelmesi çok üzüntü verici?

Rektör YILDIZ neden başarısız bir dönem geçirdi peki?

Çünkü Alim YILDIZ bir ekip kuramadı. Etrafında bir iki kişi haricinde vizyonu olan, ileriyi düşünen ve gerektiğinde Rektöre mihmandarlık edecek bir ekip oluşturamadı...

Niteliksiz yakın çevresinin etkisinde kalarak, nice hukuksuzluklara, nice adaletsizliklere nice mağduriyetlere neden oldu.

Çünkü niteliğe muhtaç yakın çevresi ?VİCDANLARINI? hiç kullanmadılar. Peki rektör vicdanını kulandı mı asla o da VİCDANINI kullanmadı.

Bu aralar Rektör YILDIZ, ulusal basında sık sık olumsuzluklarla gündeme gelmekte. En son kapılarda mevcut olan ?nakışlarla? gündeme geldi?

Bu konu ile gündeme geldiğinde Rektörün yakın ekibinin başlattıkları ?YILDIZ Balçıkla Sıvanmaz? nümayişinin, acınası sığ mantığından da anlaşılacağı üzere hakikaten, üniversitenin entelektüel ufku ve manevra kabiliyeti yerlerde sürünmekte.

Efendim, SELÇUKLU medeniyet rayihalarının, FETO liderinin yastıklarında da olması ile kurulan bağlantı doğru değil...

Binlerce yıllık bir medeniyet silsilesini, birileri kullanıyor diye o motifleri kullanmayarak o malum şebekeye her şeyi teslim etmek son derece yanlış.Üniversitenin belli yerlerinde bu tür motiflerin olması son derece normal?

Bünyesinden ALTI DEVLETİN çıktığı şehrimizde, geçmişten izlerin her noktada olması bence gurur verici?

Rektör YILDIZ ?ı malum FETO yapısı ile bir ilinti içerisine sokmayı doğru bulmuyorum.

Vakti zamanında bir harami mesken tuttuğu mağara duvarına, ?yol kes bend kes ama vicdanı elden bırakma? yazmış?

Vicdan ve adaleti elden bıraktığımız takdirde, bir gün aynaya bakmaya yüzümüz olmayacaktır.

Şu bir gerçektir ki sevgili okurlar, Ulusal basına son aylarda Alim YILDIZ ve FETO arasındaki bir bağ olduğu algısı yaygınlaştırılmaya devam ediyor.

Tamam Rektörü en çok biz eleştirmekteyiz.

Adaletsizliklerini, kişiye özel uygulamalarını, mobbinglerini, inşatçılığa soyunmasını, kendine oy vermeyenleri ötelemelerini biz de eleştiriyoruz?

Alim YILDIZ´ı iyi tanıyanlardan biri de bu şehirde benim. Bu malum yapı ile uzaktan yakından bir bağının olmadığını da bilirim.

Alim YILDIZ´ı, malum FETO yapısı ile ilintili olduğunu söylemek  doğru değildir.

Bunu vicdani ve ahlaki düşünen herkes bilir?

Eleştirmek ayrı, vicdanı elden bırakmamak ayrı?



Anahtar Kelimeler: Rektör Alim YILDIZ Tanırım