Rektör mü olacak ,Yoksa?

Rektör mü olacak ,Yoksa?

Rektörlük yarışına Faruk KOCACIK´ın sağ kolu ve Rektör ile birlikte yanlı kadrolaşmalarda imzası olan Hüseyin YILMAZ´ın da katılması şaşkınlık oluşturdu. Üniversite kaynakları bunun taktiksel bir adım olduğunu belirtiyorlar. Asıl amacın ise muhafazakâr oy

 

Beklenen oldu ve C.Üniversitesinde rektörlük için Hüseyin YILMAZ da aday oldu. Faruk KOCACIK ekibinden olan Hüseyin YILMAZ´ın Rektör Yardımcılığı zamanında yanlı kadrolaşmaların eksik olmadığı biliniyor.

Faruk KOCACIK ile birlikte harekete eden YILMAZ´ın, yanlı kadrolaşmalardan dolayı bozulan imajını temizlemek için son zamanlarda bazı STK´larda boy göstermesi ise taktiksel bulundu.

Mücadele edip bedel ödemeden Cennet hayali ile yanıp tutuşan bazı saf STK´lar da, dini konferanslar veren YILMAZ´ın, Rektör Yardımcısı olduğu zamanda muhafazakar öğretim üyeleri ile doğru dürüst görüşmediği üniversite kaynaklarınca dile getiriliyor.

Hüseyin YILMAZ´ın amacının rektör olmak değil yine rektör yardımcısı olmak olduğunu dile getiren Üniversite haber kaynaklarımız, bu adımın asıl amacının muhafazakar oyları bölüp KOCACIK´ı yeniden iktidara taşımak olduğunu belirtiyorlar.

Fazla oy alma gibi bir derdi olmayan YILMAZ´ın, aday olmasının KOCACIK taraftarlarını memnun ettiği gözlemlenirken, siyasi arenada, şehirde adeta biten KOCACIK´a, yeni bir can suyu olabileceği yorumları yapılıyor.



Anahtar Kelimeler: Rektör olacak Yoksa
Orhan Karaca
1.03.2016 18:58:36
Tıp Fakültesi olan üniversitelerin akademik performans sıralaması aşağıdaki linkte. 72 Üniversite arasında 52. sıradayız. Üst sıralara ve altımızdakilere bakıp hayıflanmak yerinde olur. Sorun hangi ilahiyatçı ya da kifayetsiz muhteris rektörlük planları dalavereleri çevirecekten çok daha ötede. http://tr.urapcenter.org/2015/2015_t3.php

Orhan Karaca
1.03.2016 19:10:44
2000 Yılından önce kurulan üniversiteler arasında Cumhuriyet Üniversitesinin yeri. http://tr.urapcenter.org/2015/2015_t1.php 72 Üniversite arasında 59. sıradayız. Gurur duyalım. Varmıdır sayın adayların önerileri? Çare niyetine...

Orhan Karaca
1.03.2016 19:22:33
Üniversitelerin Öğretim Üyeliğine Atanma koşulları... Alttaki bağlantıda... http://personel.yok.gov.tr/AtanmaKriter/?sayfa=akademikyukselme&paged=2 Cumhuriyet Üniversitemizin kriterlerine göre yardımcı doçentlikte isim sıralamasına bakılmaksızın iki makale, Profesörlük iin doçentlik sonrası asgari başvuru koşulları arasından iki yayım. Yani yine ilk isim olma şartı yok. Üniversitelerin temel sorunu olan nitelikli öğretim üyesi sorunu sanırım üniversitemizde daha can yakıcı olarak gözüküyor. Doçentlik sonrası iki yayına kuyruk ol, profesörlük kapıda. Adaylar bu konuda bir değişim yapmak isterlermi acaba.

Selef=Halef
1.03.2016 20:22:59
Rektörlük seçimi varmış. Yav he he ! Hüseyin Yılmaz da adaymış. Yav he he ! Zamanın behrinde yeni aday, eski rektör yardımcısı Hüseyin Yılmaz´dan şehrimiz sakinlerinden biri, bir ricada bulunur. Hüseyin Yılmaz işin olmayacağını söyler. Ama iş neticede olur. Çünkü işe Hüseyin Yılmaz´ın da "abisi" olan , üniversitenin selef rektörü aynı zamanda halef rektörü zat el atmıştır. Yani üniversitenin gerçek rektörü bellidir. Allah, kendisine çok uzun ömürler versin. Daha çok gölge rektörler, rektör yardımcıları, genel sekreterler gömer. Seçim varmış.Adaylar bir bir resmi olarak açıklanıyormuş.. Üniversitede seçim heyecanı giderek artıyormuş. Yav he he ! Etimolojik olarak Rektör, Latince kökenliymiş ve bu dilde `yöneten` anlamına geliyormuş. Bizimkilerin derdi, heyecanı, kulisi "yöneten"i seçmek değil mi? Sorun yok, aslında birinin diğerinden farkı yok. Seçilecek "yöneten" kim olursa osun, "yöneteni yöneten" hazır ve nazır sizleri bekliyor.

Akademisyen
1.03.2016 21:29:09
Hüseyin hocanin simasina bakan onun ne kadar dürüst, samimi ve inançlı olduğu zaten anlar Allahın izniyle. YOLU UNIVERSITEYE DÜŞEN HERKISININ ISINE KOSMUS.BIR BASKASININ DERDI ILE DERTLENMISTIR. RABBIM YOLUNUZU AÇIK ETSIN. GÜNEŞ BALCIKLA SIVANMAZ.

ADALET
2.03.2016 11:20:34
Dünyada insanların işlerine istikamet veren adalettir.Müslüman Müslümanın kardeşidir.Değerli hocam, İşlerinizin adalet,kardeşliğinizin daim olmasi dileğiyle başarılar dilerim.

ASLI ÇAĞ
2.03.2016 13:48:45
üniversitede ki seçim telaşından, koleje kimse bakmıyor, neler oluyor neler bitiyor, kimlerin çiftliği haline gelmiş, yazık oradaki öğrenci ve bazı öğretmenlere....

Beyan Hak
2.03.2016 19:47:42
Yeni Rektör adayımız Sayın Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz kişisel Rektör adaylığı sitesinde Hedeflerimiz bölümünü inceledim. Sayın hocamızın yönetim alanındaki tecrübelerini de yansıtan bu bölümü çok beğendim.Önerim: Osmanlı´da yönetim alanında uygulanan haftada bir günü örn: çarşamba günü personelle doğrudan(yüz yüze)görüşerek şikayetleri doğrudan veya vekili aracılıyla dinleme uygulaması, sivas ta bir konağın personele ve halka yönelik(dikkat ilim arayan her müslümana açik) ilmi konferanslar için tahsisi sağlanarak şehir üniversite birlikteliğinin sağlanması

Aslı Çağ "Çok Doğru"
3.03.2016 09:27:19
Aslı Çağa katılıyorum birileri acilen koleje el atıp baştan aşağı düzenlemeli yoksa yakında öğrencisi kalmayacak. Çiftlik ayarlarından çıkıp kaliteli hizmet veren belli bir kurumun(eskisi gibi ODTU vs)sistemi ile hareket ederek eğitim-öğretim sistemini değiştirilmeli.

Recep efe
3.03.2016 19:42:03
25 oy alacağın bir seçime girmek ne kadar mantıklı. Soldan oy alacam diyorsun soldan aferimden başka bişey alamazsın.

Cengiz
3.03.2016 20:27:09
Recep efe adlı yorum yapan arkadaşa katılıyorum. İlahiyat fakültesinde bile 35 kişiden 5 oy bile alamayacağı konuşuluyor bence de hocanın adaylığı biraz fazla romantik olmuş

ilahiyatçıyım
3.03.2016 22:21:34
saygın dürüst yardımsever ve ilkeli hocam yolun açık olsun.ilahiyattan sadece 5 oy alacakmış diyorlar senin için he mi....?göreceksiniz ne kadar çok oy alacağını.hayal kurmayın biraz gerçekçi olun lütfen!

Zülküf
4.03.2016 01:10:04
Hüseyin hoca ve Faruk hoca kadroları adaletli dağıttı bunu kabul edelim, İİBF Dekanı Ahmet Uzun bir doktorasını bitiren öğretim görevlisine kadro vermek istemedi ama hüseyin hoca ve Faruk hoca verdirtti ve dekan istifa etmek zorunda kaldı, ayrımcılığı bu iki hoca bitirtti, bence sırf bu özelliği ile aday olmalı gerisi hocaların takdiri oy verir vermez, teşekkürler millet adına her ikiside iyi kalpli insanlar, ayrımcılığa son yaşasın TC

Siyasi
4.03.2016 11:22:36
Çok siyasi bir şahsiyet.

sürekli eleştiri
4.03.2016 20:47:25
sayın gazete, işiniz insanları sürekli eleştiri.eleştirileriniz unutmayın ki değerli hocamı daha da güçlendiriyor(meyve veren ağaç gibi).rektör adayı olarak sizin beğendiğiniz bir aday var mı merak ediyorum?herkese eleştiri nereye kadar....!

Çoban Hüso
4.03.2016 23:37:40
Hüseyin Hocam, Süleyman Demirel kadar dürüst, çalışkan ve soyadı kadar yılmaz bir aday. Onu her alanda, mutlaka görmek isteriz. Üç kez gitse de, dört kez gelmesini başaracak politik zekaya sahip bir aday. Kendisinin tayyip (temiz) olduğunu iddia eden taraftarlarının, atamaların çok adaletli olduğunu iddia ediyorlar. Doğrudur. Faruk Hocam da bu konuda çok adaletli davranmış. O da doğrudur. Yalan olan ise, ulusal basına defalarca konu olan adrese teslim ilanlar. Akabinde düzletme ilanları. Hasılı; üniversitede akademik, idari, mali vb. her türlü yapısından alınacak numunelerde habis ura mutlaka rastlanılacaktır. Bu iki adayın adaletli olduğu iddiası, güzel memleketimde yaşanmış bir olayı yad ettirir insana. ERZURUM DEPREMİNDE DEMİREL´İN MÜHENDİSLİĞİNİ YAPTIĞI BİNA YIKILMIŞTIR. DEMİREL´İN BUNA CEVABI ŞÖYLE OLUR: O BİNA 35 YIL AYAKTA DURDU DİYE KİMSE TAKDİR ETMİYOR DA, NİYE YIKILDI DİYE HERKES ELEŞTİRİYOR.

Tuncelli maceraları yakındır
5.03.2016 02:54:31
Tunceli´de kimin ne fırıldak çevirdiği yakında ortaya çıkar! Birileri ile ilgili çok extra haberlerin çıkacağını tahmin etmek bir yalan olmaması gerek. Bu haberler nerde çıkacak Sivaspostasında mı acaba başka bir yer de mi? Hep birlikte göreceğiz birilerinin Munzur hikayelerini.

Sayın Gazete
5.03.2016 08:59:56
Üniversite haberlerinde sizi ciddiye alıyoruz. Yorumları okuyoruz. Yapılan yorumlara sansür koymayarak kimsenin kuklası olmadığınızı gösteriyorsunuz. Kukla da oynatmıyorsunuz. Hoş, bugünkü yönetimde kim kukla, kim kukla oynatan o da karışmış ya, neyse. Bizi izlemeye devam edin, flas flash flash, azzz sonraa gibi ucuz manşetleriniz de görülmüş değil. En fazla "adam aranıyor" diyorsunuz. Hoşgörülüsünüz. Şair demiş ya "Kendi bahçesinde dal olamayanın biri, girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor." Bırakıyorsunuz nefsinizi, herkesin düşüncesine yer veriyorsunuz. Farkındasınız ki, "Asude bir bahardır ömür, gün gelir gazel olur." Yolunuz açık olsun. Ben malı götüreyim de, kim hakkını helal etmezse etmesin düşüncesinde olan zevat, sizin de yolunuz açık olsun.

ömer
6.03.2016 16:41:28
Siz öyle zannedin adam her yerde yeni rektör benim diye söyleyip duruyor siyasi iktidar beni Rektörlük için aday göstermedi diyor gelince kendi ilçem kampüs alan olacak diyor anlaşılan sivas Üniversite kampüsü umurunda değil arkasında üniversitede şubesi bulunan hepsi fetocu sendika yeni rektörümüz hayırlı olsun yine üniye dolduracak başka kurumdan iş bilmeyen siyasi yandaşlarını yönetici olarak. Yardımcı iken yaptığı gibi hakkını yediğin insanaların bedduası sana yeter sayın dinci hoca

Ali
6.03.2016 16:46:31
akademisyen ve Adalet isimli yorumcu arkadaşlar anlaşılan size okullarda müdürlük veya dekanlık söz verdi sıfatından anlaşılırmış ne kadar dürüst olduğu yav arkadaşım sıfatla ollsa hıristiyan diye kötülediklerimizin sıfatları daha düzgün sen birde yaptığı icraatlaraa bak bırakın yalakalık etmeyi olurmu Müslümanlık dürüstlük sıfatla değil yaşamkla tatbik etmekle olur sıfatla olsa jenıfır Lopez daha msülüman olurdu analdınmı

Remzi
7.03.2016 06:03:26
Ali bey, sizin yorumlarınızı hayretle okudum. Bir Müslüman ile benzesme yaptıklariniz,herşeyi çıkar ilişkisine baglamaniz ´Hayat felsefenizin bir yansıması olduğu´ için zaten bu bakışa zıt birini desteklemiz beklenmez. Diğer bir konuda ´Kader adalet eder her vakit´ eğer Hüseyin bey birilerine zulmetmis ise ona zaten ´Kader tecelli eder´. Bu nasıl bir anlayış ki hep karalamak,etiketlemek ile insanlar yargılaniyor...

üseyin obama
9.03.2016 12:54:46
Bu hüseyin sağcıların mı solcuların mı adayı. kendileri personelden sorumlu kadro alımları yaparken 40 yıllık üniversite tarihinde hiç görülmemiş sol kadrolaşma yapıldı. buna Mehmet bakır da dahil. yorum sizin beyler

ula ulaaaaa
9.03.2016 21:44:24
ulaaa! bu memlekette sağcıyı işe al suç solcuyu işe al suç!kimi memnun edecek bu insanlar.