Rektörlük Yarışı Kızışıyor

Rektörlük Yarışı Kızışıyor

Cumhuriyet Üniversitesi bu dönemde devasa adımlar atamamışken, yaklaşan rektörlük seçimleri için de şimdiden kulislerin yapılıyor olması manidar bulundu. Tekrar Rektör olma şansı olmayan KOCACIK, Ak Partiliğini tescil ettirmek için aday adayı olup asıl am

 

Cumhuriyet Üniversitesinde rektörlük hesapları inceden inceye başladı. Yeni bir dönem şansı olmayan Rektör KOCACIK'ın, yeniden aday olma arayışlarını sürdürdüğü bilinirken, Ak Parti Aday Adayı olarak Ak Partili olduğunu tescil etme uğraşı içerisine giren lakin kabul görmeyen Hüseyin YILMAZ' a da rektörlük şansı tanınmıyor.

Vakıfta başarı gösteremeyen Ertan BUYRUK'un, olası rektörlük veya İkinci Üniversiteye rektörlük hayali içinde olduğu ancak, bu ekibin üniversitede geçtiğimiz yıllarda sergiledikleri kötü yönetim anlayışının, bu hayallerinin gerçekleşmesine sekte vuracağı belirtiliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kabuğunu kıramamanın verdiği dağınıklık ile rektörlük seçimlerine hazırlanıyor. Başta hastane boyutunda önemli yatırım ve başarılar sağlanamazken, Hastanede başarılı hocaların da bir bir başka yerlere gitmesi kamuoyunda yakından takip ediliyor.

Özellikle Rektör Faruk KOCACIK'ın iyi bir yönetim sergileyemediğin, dile getiren üniversite kaynakları, kişiye özel kadrolar ve yanlı kadrolaşmalarla üniversitenin anıldığını ifade ediyorlar.

Şehirle üniversite arasında bir birliktelik kuramayan yönetimin özellikle ulusal basına yansıyan haberlerle de gündem oluşturdu. Rektör Kocacık'ın oğluna kıyak çektiği ve oğluna rapor veren doktoru Üniversiteye alması” gibi pek çok olumsuz haber Ulusal basına yansımış ve bu haberler Sivas kamuoyunca yakından takip edilmişti.