Tarih: 15.10.2022 16:20

RESMİ DEZENFORMASYON YASASI!!!

Facebook Twitter Linked-in

RESMİ DEZENFORMASYON YASASI!!!

Son günlerde cumhur ittifakının can hıraş bir şekilde meclisten çıkarttığı dezenformasyon yasasını ne amaçla çıkartıldığını dün Bartın ilimize bağlı Amasra ilçesinde bulunan maden ocağında yaşanan ve şu ana dek 41 işçimizin ölümüne yol açan olayda açıkça gördük.

Peki ne oldu derseniz iktidar ve küçük ortağı bu yasayı seçimlere giderken gerçekler yazılmasın sadece bizim kontrolümüzde bulunan medya,sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarındaki açıklamalar göz önüne alınsın şeklinde bir düşünceyle bu yüz karası yasayı çıkarttılar.

Ancak o kadar yanlış bir yasa olmuş ki kendi yaptıkları yasaya bile kendilerinin uymadığını yasa yürürlüğe girmeden kendileri çiğnedi. B u duruma en somut iki örnek ise ,kaza oluşunca ilk önce devletimizin resmi kurumu olan bir açıklama yaptı AFAD trafo patlaması diye kamuoyuna bilgi verdi.Daha sonra patlamanın trafodan kaynaklı olmadığı gaz sıkışması nedeniyle olduğu ortaya çıkınca açıklamayı geri çekerek SEHVEN oldu diyerek ,tamda dezenformasyon yasasının 29. Maddesinde yer alan halka yanlış bilgi verme halkı paniğe sevk etme suçunu işlemiş oldu.

İşin birde en yetkili ağızlardan açıklaması boyutuna ise ve bu yasa çıkınca mecliste poz verip yapılan işin ne kadar doğru olduğunu ,bundan gurur duyulan bir resimde yer alanların üstünde yer alan Enerji bakanı sayın Fatih dönmez ise ilk açıklamasında ise grizu patlaması olmadığını ,içeride herhangi bir yangının olmadığını söyledikten sonra 11 işçinin bulunduğu yerde kısmi bir yangın olduğunu beyan etti.

Mecliste çıkan bu yasayı farklı açıklardan da göz önüne aldığımızda yaşanan patlamayı ve gelinen noktayı kısaca şöyle ifade etmek gerekirse, sanırım hem çıkan bu ucube yasayı ve devletimizin nasıl bir noktaya getirildiğini anlamak hiçte zor olmasa gerek.

Devletimizin kurumlarını denetlemekle yetkili olan Sayıştayın 2019 yılında bu maden ocağıyla ilgili olarak eksi 300 derinliğe ulaşıldığını ve içerideki metan gazı miktarının normalden daha üst bir seviyeye ulaşacağını raporunda belirtmişken. Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından yapılan açıklamada ise böyle bir şeyin olmadığını halkı yanlış bilgilendirme yapılması gerektiğini ve yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Sonuç olarak yapılan bu yasada en büyük cezayı alması beklenen sosyal medya ve basın kuruluşlarından ziyade,gelinen süreçte hem bakanlar düzeyinde olsun hem de resmi kurumlar arasında olan çelişkili açıklamalar göz önüne alındığın da bu yasanın resmen resmi kurumlar ve bizi yöneten bakanlar için tasarlandığını bilmeyerkte olsa ortaya çıktı.Bu çıkan yasanın adının da RESMİ DEZENFORMASYON yasası olarak değiştirilmesini talep ediyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —