Rıza Hoca`dan Eğitime Destek

Rıza Hoca`dan Eğitime Destek

Sivas’ın futbol dünyasındaki gururu hemşerimiz Rıza ÇALIMBAY, doğduğu topraklara olan vefa borcunu ödemekten bir an olsun geri durmuyor. İlkokulu Okuduğu okulun teknolojik donanımına katkı sunan Rıza Hocanın bu davranışı eğitimcilerce beğeni topladı

Sivas’ın futbol dünyasındaki gururu hemşerimiz Rıza ÇALIMBAY, doğduğu topraklara olan vefa borcunu ödemekten bir an olsun geri durmuyor. İlkokulu Okuduğu okulun teknolojik donanımına katkı sunan Rıza Hocanın bu davranışı eğitimcilerce beğeni topladı. Rıza ÇALIMBAY’ın okula katkısının devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

 Sivas’ın yetiştirdiği futbol dehası Rıza ÇALIMBAY, Sivas’ta en çok sevilen ve örnek alınan kişiler arasında olmaya devam ediyor. Çocukların ve gençlerin örnek alıp, onun gibi olmak istediği ortada iken, özellikle efendi kişiliği ile de dikkatlerden kaçmıyor.

Rıza ÇALIMBAY’ın geçtiğimiz gün İlkokulu Okuduğu Danişment İlkokulu’na projeksiyon cihazı desteği sağlaması öğrenci ve öğretmenlerin taktirine neden oldu.

Okul Müdürü Numan KANTAR’ın kendisini arayıp okulun teknolojik donanımına katkı sunmasını istemesine duyarsız kalmayan ünlü futbol adamı Rıza ÇALIMBAY, okulda öğrencilerin kullanımı için yardımcı olacağını belirtmesi akabinde hemen sözünü yerine getirmesi bir “yiğido davranışı” olarak algılandı.

Rıza ÇALIMBAY’ın İlkokulu bitirdiği okulun ihtiyaçları için elinden geleni yapacağı bilgisine ulaşılırken, bu tür vefalı davranışların son yüzyılımızda unutulduğu lakin özel insanların bunu yapmaya devam etmesinin, gelecek adına ümitvar olunduğunun bir göstergesi olarak algılandı.

Rıza ÇALIMBAY’ın Sivas için bir övünç kaynağı olduğunu ifade eden Sivaslılar, böyle değerlere mutlaka sahip çıkılması gerektiğini vurguluyorlar. Bir büyük futbol ustasının futbolun yanı sıra, memleketine doğduğu topraklara karşı olan vefa borcunu eğitime katkı olarak devam ettirmesinin ise ayrı bir güzellik olduğu dile getiriliyor.