Rotasyonla Geldi Oturuyor

Rotasyonla Geldi Oturuyor

Komşu illerden rotasyon nedeniyle SİVAS´a gelen bir takım yöneticiler, şehrin eğitim şekillenmesi için fikir üretemiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı´nın gelecek vizyonunu benimsemede sorun yaşayan pasif idarecilerin, Sivas´ın eğitimine katkı sunma becerisi

 

Komşu illerde beceri ve başarı gösteremeyip, emekli olup yeni jenerasyona yönetim erkini bırakması gereken eski yöneticiler, her ne hikmetse Sivas´ı tercih edip rutin anlayışlarına devam ediyorlar.

Sivas Milli Eğitim, son yıllarda yeni bir vizyon ve şekillenme üzerine çalışmalar içerisine girerken, meslekte 30 yılını tamamlayıp emeklilik yolunu tercih etmesi gereken Şube Müdürü İsmail UYAR´ın, modern çağın eğitim anlayışı hakkında bir düşüncesinin olup olmadığı merak ediliyor.

Kendisine bağlı sorumluluk alanında dahi, bir yetkinlik gösterme beceri ve başarısından yoksun olan UYAR´ın, rotasyon nedeniyle neden Sivas´ı tercih ettiği merak ediliyor. Eski görev yerlerinde de üstün bir başarı gösteremediği haber merkezimize ulaşırken, sıradan işleyişi benimseyen yöneticilerin Sivas´a bir değer katmayacağı eğitimcilerce dile getiriliyor.

1985 yılında mesleğe başlayan Şube Müdürü UYAR´ın, Sivas´ta olduğu süre içinde, şehrin eğitim misyonuna hangi şahsi heyecan ve değeri kattığı ise bilinmiyor.

Sivaslı duyarlı eğitimciler, artık Sivas´ın entelektüel bir eğitim yapılanması içerisine girmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Heyecanı bitmemiş, geleceğe koşar adım yönelen yöneticilerin bu şehir için abı hayat olduğuna vurgu yapan eğitimciler, emekliliği gelmiş, eğitim yöneticileri ile bu şehrin bir arpa boyu dahi yol alamayacağı görüşlerini dile getiriyorlar. 



Anahtar Kelimeler: Rotasyonla Geldi Oturuyor
Eğitimci
12.10.2015 12:36:18
Birşey sormaya birgün odasına gittim.Gerçektende miadını doldurmuş izlenim edindim.KEM KÜM...Bu tür pasif ve alanına hakim olmayan insanların eğitime katacağı hiçbir şey yok.

şemsi sivasi
14.10.2015 00:32:21
koltuğa kurulmuş poz güzel :)konfor harika. şube müdürleri müdür yardımcıları odaları süslemekle, idareci odalarına televizyon kurmakla meşgul. bir ara akıllarına gelirse eğitime de el atarlar ellamm bakalım görelim Allah rast getire