Rüzgar Ölçümü Yapılacak

Rüzgar Ölçümü Yapılacak

SİVAS´ın birkaç bölgesinde geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçen RES´lere (Rüzgar Enerji Santrallerine) yenileri eklenme yolunda. Gürün, Kangal, Kulmaç Dağları, Yağ donduran ve Yıldız Dağı bölgesinde özel bir firmanın bir çalışma yapacağı ve rüzgar ölçümler

SPHM ÖZEL HABER

Türkiye ve Sivas Rüzgardan enerji üretme noktasında gitgide başarı gösterirken, yenilenebilen enerji edinme gereği de yavaş yavaş gündem olmaya başladı. Gürün ve Kangal arasında büyük bir Enerji santralleri ağı kurulurken, KARAÇAYIR bölgesinde de RES´lerin faaliyet gösterdiği biliniyor.

Rüzgardan enerji üreten bu tesislere yenilerinin de ekleneceği öğrenildi.

GÜRÜN (KUZ) bölgesinde ve Kangal da rüzgar ölçümlerinin geçen yıl yapıldı gibi bu yılda yapılacağı hatta Yağdonduran bölgesinde de rüzgar ölçüm çalışmalarını bir firmanın  Nisan gibi başlayacağı bilgileri edinildi.

YILDIZ DAĞI ve özellikle Karaçayır bölgesinde rüzgâr akışının RES kurulması için ideal yerlerden biri olduğu öğrenilirken, bu bölgenin yaklaşık 5 yerinde ölçümlerin olumlu olacağı bilgilerine ulaşıldı.

Kangal ve Gürün alanlarında 12 noktada olumlu sonuç alınabilme ihtimalinin yüksek olduğu belirtilirken, önümüzdeki ay ölçümler ile somut verilerin belirleneceği vurgulandı.



Anahtar Kelimeler: Rüzgar Ölçümü Yapılacak