Tarih: 31.05.2016 19:55

Rüzgar Türbinleri Kuruluyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Çevreye zarar vermeyen yenilenebilen enerjilerde olan Rüzgar Türbinleri ile Sivas yavaş yavaş tanışıyor. Kangal´da geçtiğimiz yıl hizmete giren ve verimlikte önemli bir kazanç olan Rüzgar Türbinleri örnek oldu.

Sivas Postası Gazetesi´nin özel elde ettiği haberler ise ümit verici. Yıldız Dağı´na yakın bir yer olan Sivas Merkeze yaklaşık 30 km meksefede bulunan ?KARAÇAYIR? da 6 adet rüzgar türbini kurma çalışmasında sona gelindiği bilgisine ulaşıldı.

Bir yıl önce rüzgar ölçümlerinin yapıldığı ve önemli sonuçlar sonrasında özel bir firmanın Enerji Bakanlığından onay alarak start verdiği belirtildi.

İnşşat çalışmalarında sona yaklaşıldığı ve büyük tırlarla kanatlar ve diğer ekipmanların gelerek monte edilip çalışmaların tamamlanacağı ifade edildi.

Her bir rüzgar türbininin yaklaşık 5 trilyona(eski para ile) mal olduğu ve bundan 6 adet kurularak elektrik elde edilmesi planlanıyor.

Her rüzgar türbini arasındaki mesafenin de yaklaşık olarak 250 metre olduğu belirtilirken, elde edilen elektriğin milli b ir servet olarak ülke kalkınmasında kullanılacağı ifade ediliyor.

Rüzgar türbinlerinin faliyete geçmesi akabinde orada insanların istihdam edilebileceği yanı sıra bu örnek çalışmanın, şehrin değişik bölgelerinde de uygulanabileceği vurgulanıyor.

KARAÇAYIR bölgesinde böyle bir girişim ise akıllara Yıldız Dağı Kayak Merkezini getiriyor. Duyarlı insanlar YILDIZ DAĞI´nın elektrik tüketiminin çok fazla olduğu ve burasının da rüzgar geçişleri için ideal alan olduğunu vurguluyorlar.

Burada da böyle bir çalışmanın hayata geçirilmesi durumunda, hem doğal çevrenin korunacağı hem de şehrin ekonomisine katkı sunulabileceğini dile getiriyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —