Sağolun Arkadaşlar

Sağolun Arkadaşlar

Sivas Eski Demiryolları Hastanesi birinci katında faaliyet gösteren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, gözlerden ırak destansı güzelliklere imza atıyor. Sivas’ın bünyesinde var olan pek çok olumsuzluğu rağmen, pırıl pırıl dinamik bir ekiple, insanların ruh

Sivas Eski Demiryolları Hastanesi birinci katında faaliyet gösteren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, gözlerden ırak destansı güzelliklere imza atıyor. Sivas’ın bünyesinde var olan pek çok olumsuzluğu rağmen, pırıl pırıl dinamik bir ekiple, insanların ruhlarını sanatla, müzikle, resimle, el becerisi ve halk oyunları ile tamir ediyorlar.

 Sivas’ta da güzel şey olmaya devam ediyor. İstenildiğinde imkânsız diye bir şeyin olmayacağını yaptıkları faaliyetlerle gözler önüne seren Sivas Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yürütüyor. Maket uçak yapımından canlı müziğe, halk oyunlarından el işine, pek çok faaliyeti icra eden merkez, 360 mevcut, 50 kadar günlük gelen hasta ile sabah 9 akşam 5’e kadar önemli güzelliklere imza atıyorlar.

Kadim bir Anadolu geleneği olan, Selçuklu ve Osmanlı’dan beri süregelen, ruhi sıkıntı içinde olan hastaların tedavisinde sanatı içselleştiren bir entelektüel bilinçle hareket eden dinamik ekip, hem hastaları eğlendirerek rehabilite ediyorlar, hem de el becerilerine yönlendirerek durağanlaşmış sıkıntıların atılmasına katkı sunuyorlar.

Eski Demiryolları Hastanesi birinci katta faaliyet gösterilirken, bu faaliyetlere merkez bahçesinin de dahil edilmesi bekleniyor. Bir zamanlar havuzu olan Sivas’ın en güzel bahçesinin neden bu merkezin faaliyet alanına dahil edilmediği ise bilinmiyor.

İnsanların su sesiyle tedavi edildiği kadim bir tıp bilgeliği mevcut iken, Merkez önünde boşu boşuna kaderine terk edilen havuzun biran önce faaliyete geçirilerek, Türkiye’ye örnek olan bu merkezin çalışmalarına destek olunması bekleniyor.