Tarih: 03.06.2014 07:59

SAĞOLUN ÇOCUKLAR

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesinde onca olumsuzluğa rağmen, başarı ile Sivas’ı ülke gündemine taşıyan öğrenciler, hazırladıkları kliple göz doldurdular. Türkiye’ye örnek olan bu klip çalışması ile “Kul Olayım Kalem Tutan Ellere", "Şu Yaylanın Günden Yüzü" ve "Hacel Obasını Engin mi Sandın" gibi türküler seslendirildi...

 Yönetimin bir çok olumsuz iddia ile kamuoyu gündeminden düşmediği Üniversitede, öğrencilerin sanat çalışmaları ile güzel bir nefes alındı.

CÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Kürşat Taydaş`ın öncülüğünde hazırlanan muhteşem klipte, "Kul Olayım Kalem Tutan Ellere", "Şu Yaylanın Günden Yüzü" ve "Hacel Obasını Engin mi Sandın" gibi türküler seslendirildi.

Klipte 100`e yakın üniversite öğrencisiyle çalışıldığı bilgisine ulaşıldı.

Geçen sene de “Biz de Cumhuriyet için çaldık” isimli bir klip hazırlanmış ve ülke gündeminde çok olumlu not almıştı. Projenin kurgusunu hazırlayan CÜ Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Onur Taydaş da klibin Sivas ve üniversitenin tanıtımı için iyi bir çalışma olduğunu belirtti.

Bu tür çalışmalarla hem Üniversitenin hem de Sivas’ın tanıtılacağını dile getiren bir çok insan, benzeri sanat etkinliklerinin önümüzdeki yılda artarak sürmesi gerektiği ifade ediyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —