Sahi Bir HUKUKUMUZ Vardı!

Sahi Bir HUKUKUMUZ Vardı!

Kendileri ve kendi mernfaatleri söz konusu olduğunda vebal olmayan, hak olan uygulama, kadro dağıtımı ve atamaların mimarı olanlar görev sürelerinin bitimine 6 ay kala acaba Hukuk Fakültesini kurabilecekler mi? Kurmaları durumunda acaba Hukuk Fakültesi na

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız  ve yönetimi bilindiği üzere üç yıldır Hukuk Fakültesi´nin yakında açılacağını bildirmektedirler.

Geçen yıllarda Hukuk Fakültesi için 13 tane Araştırma görevlisi alındığını bildiren yönetim Aralık ayı sonunda yayınlanan ilanında da Hukuk Fakültesi için 14 Araştırma Görevlisi ilanı vermiştir.

Sormak istiyoruz:

1-      Hukuk Fakültesi niçin açılmamaktadır?

2-      Hukuk Fakültesi´nin Dekanı şu an kimdir?

3-      Hukuk Fakültesi´nin binası var mıdır? Yapılmış mıdır? 

4-      Sivas Valiliği´nin Protokol listesinde Hukuk Fakültesi´nin Dekanı (Dekan V.) İlahiyatçı ve Yezid üzerinde Doktora tezi olan İslam Tarihçisi Prof. Dr. Ünal Kılıç gözükmektedir. Bu doğru mudur? İlahiyatçı bir profesörün Hukuk Fakültesi yönetimine bakması doğru bir uygulama mıdır?

Biz Hukuku ve Hukuk Fakültesini Sivas ve Sivaslılar olarak önemsiyoruz. Hukuk Fakültesi´nin Sivas Cumhuriyet Üniversitesi için elzem  olduğunu düşünüyoruz. Zira Cumhuriyet Üniversitesi yerel ve ulusal basında, eş, dost, akraba alımları, sayıştay raporları, üniversite vakfı ve vakıf okullarının devredilmesi, üniversitenin bitişiğinde özel bir işletmede yaşanan çirkin görüntülerle, Sivas´a ve Sivaslılara sahip çıkamayışı, giden doktorlar, bölgenin hastanenin şu an ki içler acısı durumu ile, belli dernek ve sendikalara yakınlıklarla anılmış ve anılmaya devam etmektedir.

Akademik kadro alımları ve kadroların kimlere, kimlerin eşine, dostuna, ahbabına, ne şekilde açıldığını yerel ve ulusal basın, akademik çevreler yakından ve üzülerek takip etmiştir. Hakkında yüzlerce haber çıkan mevcut yönetimin aldığı ahlarla rektörlük süresi bitiminde nereye gidecekleri de doğal olarak merak konusu olmaya devam ediyor.

Şu an için bizim merak ettiğimiz Hukuk Fakültesi´dir.

            Kendileri ve kendi mernfaatleri söz konusu olduğunda vebal olmayan, hak olan uygulama, kadro dağıtımı ve atamaların mimarı olanlar görev sürelerinin bitimine 6 ay kala acaba Hukuk Fakültesini kurabilecekler mi? Kurmaları durumunda acaba Hukuk Fakültesi nasıl olacak? İhtiyaçları karşılayacak kalite ve vizyonda olabilecek mi?



Anahtar Kelimeler: Sahi HUKUKUMUZ Vardı
...
8.02.2020 19:05:15
Bir Gülderen Karakuş vardı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Kültür daire başkanıydı. Ancak yeni atananın da kendisinden bir farkı olmayacağı kesin. İnsanin önce kendisine faydası olur. Muammer Cırcır bey emeklisi gelmişken daire başkanı olmuş. Varsın hayrını gorsunde. Üniversiteye ne faydası olacak. Heyecan yok. Gençlik yok