SAHİPSİZ ŞEHİR SİVAS!

SAHİPSİZ ŞEHİR SİVAS!

Antik SARİSSA şehrine ait HİTİT GÖLÜ Suppitassu’nun temizlenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezlinde girişimlerde bulunuldu.HİTİT MEDENİYETİNİN bu önemli eseri TURİZM hayatına kazandırılmayı bekliyor.

SPHM ÖZEL HABER

Sivas ALTINYAYLA İlçesinde  bulunan, Hitit Uygarlığının adeta nişanesi olan SUPPİTASSU GÖLÜ, içine balçık ve kum dolması nedeniyle yok olmaya doğru gidiyordu.

 Kulmaç Dağları eteğinde 1900 rakımda bulunan SUPPİTASSU’nun turizm hayatına kazandırılması için gayretler devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı korumasına alınan Hitit Gölü SUPPİTASSU için ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ise önemli bir adım attı. Alınan bilgilere göre ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ'nün, Kültür Bakanlığı nezline  “İŞ TAKVİMİ” için girişimde bulunduğu ve onayın gelmesi akabinde, ANITLAR KURULU gözetiminde ve ARKEOLOGLARDAN oluşacak bir heyet ile gölün temizlenerek turizm hayatına kazandırılacağı öğrenildi.

Böyle bir adımın atılması SİVAS için önemli bulunurken, SARİSSA ve SUPPİTASSU’nun bütün dünya için çok değerli olduğu vurgulanıyor.

 



Anahtar Kelimeler: SAHİPSİZ ŞEHİR SİVAS!