Tarih: 16.05.2022 19:54

SAHİPSİZ ŞEHİR SİVAS!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER
Haber:Etem GÖLBAŞI

Tarihi ve turizm değerleri onlarca olan SİVAS malesef tanıtılamıyor. Yöneticilerin sadece sosyal medyada resim paylaşmaları ile geçen günler, şehre bir değer katmazken, tarihi ve turizm alanları konusunda deneyimli insanların, önemli yerlerde görevlendirmeleri bekleniyor.

Geçtiğimiz gün SİVAS'tan 50 civarında yazar, STK temsilcisi, bilim insanı, gazeteci ve aydının, tarihi KRAL GÖLÜ SUPPİTASSU'ya bir tanıtım gezisi düzenleyecekleri ve konu ile ilgili de ilçe KAYMAKAMI Burak KOCA ile temasa geçtikleri öğrenildi.

SUPPİTASSU'ya giden yolun en azından dozerlerle az biraz düzenlenmesi ve gelen konukların televizyon ve gazete çekimleri için uygun ortamın hazırlanmasının istendiği lakin kaymakamın, "yol çamur gelmeyin gelseniz dahi normal araçlarla çıkamazsanız" telkininde bulunduğu öğrenildi.

Tarih ve turizmin bilincinde olan insanların ise ne pahasına olursa olsun "BAHAR BAYRAMINI" SUPPİTASSU'da kutlamak için yola çıktıkları ve bu bayramı da 3 Bin 500 yıl öncesi gibi icra ettikleri gözlemlendi.

ilçe kaymakamının bu tarihi göle özel önem verip en azından küçük bir yol düzenlemesi yapmak yerine gelip resim çektirip oradan ayrılması ise günün konusu oldu.

Gelen konuklar, bu durumu üst düzey birimlerle paylaşacaklarını ve bu tür düzensizlikleri aktararak, turizm alanları konusunda daha hassas davranılması gerektiğini belirtecekleri öğrenildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —