Tarih: 26.10.2021 16:18

SAHİPSİZ SİVAS!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM HABER

394 MİLYON LİRALIK YATIRIM İPTAL EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından (CSBB) Sivas, Tokat, Yozgat ve Çorum illerine yapılması planlanan toplam 600 Milyon Liralık yatırımın aslan payını, 400 milyon Lira ile Sivas alacaktı. Ancak son düzenleme sonrası Sivas’a yapılacak yatırım miktarı 6 Milyon lira olarak kaldı.

BÜYÜK PAYI ALACAK İL SİVAS’TI

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Sivas ve beraberindeki 3 ile baraj-gölet gövde inşaatı, sulama tesisi inşaatı ve taşkın kontrol çalışması projeleri için 601 milyon TL ödenek planlanmıştı. Bu kapsamda, Sivas’a 3, Tokat'a 1, Çorum'a 1 ve Yozgat'a 1 olmak üzere toplam 6 adet baraj-gölet gövde inşaatı, Tokat'ta 12 adet sulama tesisi inşaatı işi ve Tokat'a 14, Sivas'a 7, Çorum'a 5, Yozgat'a 10 olmak üzere toplam 24 taşkın ve taşkın kontrol çalışması gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Bu projeler için toplam bedel 601 Milyon TL olarak öngörülürken, bu ödeneğin yaklaşık 400 milyonluk bölümünü Sivas'a yapılacak projeler oluşturuyordu.

ASLAN PAYI YOZGAT’IN OLDU

Ancak, Çekerek Nehir Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin aşırı bütçesi nedeniyle diğer projelerin planlamasında bir değişiklik olduğu öğrenildi. Bu kapsamda 400 milyon Liralık aslan payı bulunan Sivas, sadece 6 milyon liralık projesiyle yetinmek zorunda kaldı. Çekerek Nehir Havzası Rehabilitasyon Projesi nedeni ile ödeneğin büyük bölümü ise Yozgat'a nasip oldu. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı incelemesi sonrasında proje kapsamında; Tokat'ta ve Yozgat'ta birer adet gölet gövde inşaatı, Çorum'da 3, Tokat'ta 2 ve Yozgat'ta 2 olmak üzere 7 adet sulama tesisinin yapılması,  Yozgat'ta 5, Tokat'ta 3 ve Sivas'ta 1 olmak üzere toplam 9 taşkın kontrol işi için ödenek ayrılacağı belirtildi. Projeler kapsamında Sivas'ta, 6 milyon liralık bütçe ile Karalar Köyü Taşkın ve Rüsubat Kontrolü İnşaatı yapımı gerçekleştirilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —