Şah Kim, Mat Kim?

Şah Kim, Mat Kim?

Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN'in İl teşkilatını şekillendirme arzusu somutlaşıyor. Hemen hemen her işleyişe müdahale eden BİLGİN bundan birkaç ay önce de Bakan YILMAZ'ın desteğini alan İl Başkanı ŞAHİN'i indirmeye çalışmış ve Bakan YILMAZ'ın engellemesi

Sivas için yatırımları ile değil de şahsi girişimleri ile tanınan Vekil Hilmi BİLGİN'in yine boş durmayıp, il teşkilatında bazı ayarlamalara Genel Merkez desteği ile gittiği haberleri geliyor.

Seçim çalışmalarını beğenmeyen BİLGİN'in, bundan sorumlu olanları Genel Merkez desteği ile derdest ettiği kulislerde konuşuluyor.

BİLGİN'in bu girişiminin il başkanı Ziya ŞAHİN'i zor durumda bıraktığı hatta tamamen pasifize ettiği vurgulanıyor. Bakan YILMAZ'ın desteği ile İl Başkanı olan lakin gerekli gayreti gösteremediği yönünde sert eleştirilen alan ŞAHİN'in bu girişimlerden rahatsız olduğu belirtiliyor.

Özellikle Genel Merkez desteği ile 2. Sıraya yerleşen BİLGİN'in seçilmesini garanti altına aldığı ve seçilir seçilmez de başta Ziya ŞAHİN olmak üzere, partide büyük değişiklik yapacağı kulislerde konuşuluyor.

Sivas için dev bir projede adı geçmeyen BİLGİN'in, pek çok şahsi işe müdahale ettiği biliniyor.

Ziya ŞAHİN ve Hilmi BİLGİN çekişmesinin seçimleri olumsuz etkileyeceği ve olası bir oy kaybı sorumluların bu iki kişi olacağı parti kulislerinde sıkça konuşuluyor.



Anahtar Kelimeler: Şah Kim Mat Kim?