Şairle Dostluk Gibi Tekinsizdir Hayat

Şairle Dostluk Gibi Tekinsizdir Hayat

Orhan TEPEBAŞ, genç kuşağın velut şairlerinden biri olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Sezai KARAKOÇ, Nuri PAKDİL ve Mustafa KUTLU gibi kültür hayatımızın öncülerinin yolunda emin adımlarla ilerleyen TEPEBAŞ, ?Kadim Kapı?adlı eseriyle büyük beğeni toplad

 

Nev-bahar, Dergah, Kırağı, Kumyazıları, Tütün, Kertenkele gibi dergilerde yazı ve şiirleriyle yakından tanınan Orhan TEPEBAŞ, edebiyat camiasında özgün bir yer edinen şair olarak dikkatle izleniyor. Giresun´dan kültür hayatına dahil olup, Türk Edebiyatının ses şiirine katkı sunan TEPEBAŞ, ?Kadim Kapı?isimli eseri ile muhteşem izler bıraktı.

?Şairle dostluk gibi tekinsizdir hayat?  felsefi duruşuna şair gönlünce not düşüren TEPEBAŞ şunları belirtmekte: ?Şair öncelikle kendi iç âlemine kulak kesilmiştir. İki kişi için dar, bir kişi için bol bir yerdir burası. İçte çağıltı sürerken hayat gürül gürül akabilir ama şair içindeki sesten dışını duyamaz. Dinleme eylemi tek kişilik bir eylemdir. Ötekini ihmal ederek kendini ihmal etmemek durumundadır.?

 ORHAN TEPEBAŞ KİMDİR?

1969 yılında Giresunda doğdu. İlköğrenimini Giresun Gazipaşa İlkokulu´nda, orta öğrenimini Giresun Fatih Ortaokulu´nda, liseyi; Giresun Lisesi´nde okudu. 1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra sırasıyla Konya, Muş ve ordu illerinde görev yaptı.

Eğitim hayatı haricinde kültür sanatla yakından ilgilenen Orhan TEPEBAŞ, bir çok dergide şiirleri ile adından söz edilen genç kuşak şairleri arasında yer aldı. Kadim Kapı isimli nadide eseri Okur Kitaplığı´ndan okurlara ulaştı.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda