Tarih: 10.02.2015 10:14

Şaka Olsa Gerek!

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Postası’nın analizleri bir bir gerçekleşiyor. Hüseyin YILMAZ’ın aday adayı olacağını aylar öncesinden haber veren gazetemiz bir kez daha haklı çıktı. Kamuoyunda ve Üniversite camiasında Faruk KOCACIK, Mehmet BAKIR, Ferit KOÇOĞLU ve Hüseyin SARI’nın çatı adayı olarak bilinen YILMAZ’ın, aday adaylığını duyanlar şaka zannettiler...

 Rektör Faruk KOCACIK’ın yakın çalışma ekibinden olan ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı görevini ifa eden Hüseyin YILMAZ Ak Partiden Aday adaylığını açıkladı. Rektör yardımcılığı döneminde pek çok muhafazakâr öğretim üyesine mobbing uygulanmasına ses çıkarmayıp direkt ve dolaylı destek veren Hüseyin YILMAZ’ın, Ak Parti’den aday adaylığını açıklaması şehirde şaka olarak algılandı. Rektör Yardımcılığı döneminde Eski Rektör Mehmet BAKIR’ın iki kızının yedeği olmayan bir alımla üniversiteye alındığı, Hüseyin SARI’ya asaleten dekanlığa getirilmesi gibi pek çok suçlamalar ile karşı karşıya kalan YILMAZ’ın nasıl aday olduğu ise merak konusu.

Özellikle Ekrem ERDEM’in desteğini aldığını kamuoyuna yansıtan YILMAZ’a, ERDEM’in neden destek verdiği ise hayretle merak ediliyor. Personelden sorumlu olarak yanlı ideolojik kadrolaşmalara ses çıkarmayan hatta bunların altında imzası olduğu iddia edilen YILMAZ’a, Ekrem ERDEM’in destek verip vermediğini Sivaslılar heyecanla sorguluyorlar.

Hüseyin YILMAZ’ın asıl amacının Rektörlük olduğunu vurgulayan üniversite kaynakları, aday listesine girmesi mümkün olmayan YILMAZ’ın, isim yapmak için buna giriştiğini iddia ediyorlar.

Kazara vekil olması durumunda ise, Mehmet BAKIR veya Faruk KOCACIK’ın yeniden rektör olması için uğraş vereceği dillendiriliyor.

Aday adaylığı sürecinde Rektör Yardımcılığına herhangi bir atamanın yapılmayıp sonucun bekleneceği ise bir başka iddia. Sivas kamuoyu şimdi Ak Parti İl Başkanlığı’nın tutumunu merakla bekliyor.

Demokrat Hüseyin, Muhafazakâr Hüseyin, Sosyal Demokrat Hüseyin’den hangisinin parti tarafından inceleneceği ise tirajı komik bir beklenti oluşturmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —