SAMİ BEYİN BOSTANI!

SAMİ BEYİN BOSTANI!

ÜZEYİR YİĞİT YAZDI...

SAMİ BEYİN BOSTANI

Karakışta bostan mı ekilir demeyin. Hemi de Sivas’ta ekildi. Geçtiğimiz günlerde Sayın Vali, Belediye Reis’i ve Sami Bey, 160 evlek domates fidesi dikti...

 Kışın ortasında, hem de Sivas’ta diye düşünerek inanmayanlarınız varsa gidip yerinde görebilir…

 Sivas’ta garip şeyler oluyor. Sabah gazetesi bile haberini yaptı, hem de bir gün ara ile iki kez. İki haber arasında 20 dönüm arazi buhar olmuş ama olsun, önemli olan Sivas’a katılan değerin bu şekilde haber olması.

 Geçenlerde ben uzaktan gördüm ‘maşallah’ demeden kendimi alamadım. Neticede boşa akıtılan sıcak suyun ısısından faydalanma fikrini biz yeni keşfettik.

 Bazılarımız, ‘bu kadar domates dikilmişse daha da Tokat’tan domates gelmez mi’ diye eyyama düşmesin, bu bostanın domateslerinin çoğu dışarı satılır. Sivaslının çoğunun görmediği ülkelere gider. Siz yine de ‘artık bostanımız var, gidin la Tokatlılar’ diye komşumuza efelik yapmaya kalkmayın.

 Bir de yine bazılarımız, bu ‘bazılarımız’ mühim. Burayı dikkate alın. Bu bazılarımız, her şeyi geçmiş, Sami Beyin bu kadar fideyi nasıl aldığını düşünüyor! Neymiş efendim, ‘40 milyon TL harcayarak yaptığı bu bostan bütün parasını bitirmiştir, fideleri nasıl aldı?’ diye düşünüyor... Küçük düşünme bu olsa gerek! Kendi gibi, sanki Mayıs ayında sebze halinin bir köşesinde, tanesi 3-5 liradan satılan fideler gibi hesap ediyor.

 Yok kardeşim, bu iş böyle değil... Bu işin tarım desteği var, kredisi var, osu var, busu var... Bir de siz bu Sami Beyi, senelerdir kazandığını yiyen adam mı sandınız? Kendinizin, maaştan artırarak başladığınız müstakil evlerin nasıl başlayıp bittiğini Sami bey bilmiyor mu? Siz tasarrufu biliyorsunuz da o bilmiyor mu? Soru çok... Ha Sami beyi savunmak için valla oradan bir kilo domates beklentim varsa canım çıksın.

 Adam her şeyden önce fabrikatör. Her şeyden önce otel işletmeciliği yaptı. Hem müteahhit hem de başkan... Adamın on elinde, on hüner. 

 Sizin dedikodularınız yüzünden, bu yatırımı ekonomiye katkısı, istihdam ve proje bazında yazamadığımı da yazıya eklemem gerekiyor. 

 Yani her fide dikiminde Vali Beyi Hilmi Beyi bulup beleş çalıştırmayacak sanırım. Onlarca insana ekmek verecek, ürünlerden gelen gelir ülke ekonomisinde dönecek, nakliyatından tut, servisine kadar bir enerji çıkacak ortaya...

 Kalan kısmı Allah’la kendi arasında. O kısma karışmayız. Bizim ülkede, özellikle Ankara’da meşhur bir söz var -nerede ise deyim olacak- “Çaldı ama iş yaptı!” Ben, o sözü kabullenen biri değilim Sami Beye de bunu demedim. Demem de!

 Sivas’a hayırlı olsun. Samimice söylüyorum, tesis çok yaşasın ve sayısı çoğalsın. 



Anahtar Kelimeler: BEYİN BOSTANI!