Samimiyetsiz Tanınacak Kişiler

Samimiyetsiz Tanınacak Kişiler

Sivas ne Timur´un zulmünden, ne iş bilmez ve statükocu bürokrasiden, ne de soğuk ve ulaşılmaz coğrafyasından çekti, sözde STK´ların elinden çektiği kadar.

Samimiyetsiz Tanınacak Kişiler

STK´lar; diğer bir deyişle, Sivil Toplum Kuruluşları, İngilizcesi, NGO ?Non Goverment Organization? bizde ki karşılığı, resmi olmayan organizasyonlar.

Hangi isimle hitap edersek edelim, bir çoğu henüz,  bizdeki karşılığı ile uyuşmuyor.

STK´lar özünde, toplumsal fayda ve kazancın, yaşanılan/temsil edilen toplum yada coğrafi bölgeye sağlanması ve eşit dağıtılması amacıyla bir araya gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumsal bütünlüklerdir.

Daha da Türkçesi, topluma faydalı örgütler oluyor kısacası.

Peki bizde ki STK anlayışını nasıl değerlendirmek lazım. Tabi yazıya başlamadan, Sivas´ta bu işi adam gibi yapan, dürüstçe, hiçbir menfaat ve beklenti içinde olmadan edep ve namusuyla yapanları tenzih ederek başlayalım.

Eh bunların da iki  elin, bir ayağın parmaklarını geçmeyecek kadar işte..

Peki ya gerisi nerede. Kimler STK?

Sendikalar, dernekler, odalar, birlikler, toplum yararlı hayır ve yardımlaşma dernekleri, okul aile birlikleri, vb. yüzlercesini sayabiliriz.

STK deyince ne anlamak lazım. Amacın dışına çıkarsanız, birlikteliğinizi başta eş dost ve akrabaya çıkar için başlattıysanız, (Siyasete Tapınan Kişiler), öylesine bir araya gelip te, sadece protokol ağırlamalarında var olduysanız (Sivas´ın Tabak ve  Kaşıkları), Memlekete hiçbir faydanız olmadığı gibi zarar veriyorsanız, (Sivas´ın Toplu Kaşınanları), makam ve koltuk derdindeyseniz (Siyasi Transfer Kulübü), toplum nezdinden zerre-i miskal ağırlığınız yoksa, birilerini hala kandırmaya devam ediyorsanız (Sapa Takılmayacak Kimseler), gibi nitelendirmelerle adlandırılabilirsiniz.

Sivas ne Timur´un zulmünden, ne iş bilmez ve statükocu bürokrasiden, ne de soğuk ve ulaşılmaz coğrafyasından çekti, sözde STK´ların elinden çektiği kadar.

Ve artık yeter diyoruz, artık yeter!...

Bu saatten sonra söz ve ses Sivas halkının ve Sivaslı´nın olacak, ne sahte gülücüklerle siyasileri, ilin erkanını kandırmaya devam edebileceksiniz, ne de ?arkamızda desteğimiz var? yalanına inandırmaya devam edebileceksiniz . Bu saatten sonra antik Roma devrinden kalma  taşların yıkılma vakti, bu saatten sonra üzeri pas tutmuş gemiyi limandan ayırma zamanı gelmiştir.

Buraya nereden geldik bilmiyorum ama, yerel gazetelerimizin birisinin sosyal medya hesabında Eski Numune Hastanesinin yıkılıp yıkılmaması ile ilgili, bir ikisi dışında tanımadığım, hangi etkinliklere imza attığını asla öğrenemediğim ancak çiğköfte etkinliklerini sosyal medya sayfalarında paylaştıkça gördüğüm, bazı sözüm ona STK temsilcileri açıklama yapmış.

Altına yapılan yüzlerce yorumu okudukça, bu yorumu eğer bu açıklamayı yapanlarda okuyorsa, daha bu şehirde duracak yüzleri olamaz diye düşündüm.

Sivas´ın ve Sivaslı´nın bu kadar dolu olduğunu ilk defa gördüm. O yüzden bu şehir için hala umudum var.

Ne zaman ilkeli ve toplum faydasına etkinliklere imza atmaya başlarsanız, o zaman siyasette de söz söyleme, birilerini de temsil etmeye hakkınız olur.

Kerameti kendinden menkul STK´ların ve sözde temsilcilerinin özgül ağırlığı olacak, toplum nezdinde itibarı ve kredisi olacak.

Bizlerde olsun diye uğraşıyoruz işte..

Sağlıcakla kalın.

 



Yaşar Rende
7.03.2018 10:57:13
Doğru söze ne denir teşekkürler Bülent Bey kardeşim.

Bülent Yıldız
9.03.2018 17:15:00
Sivas Numune Hastanesi yıkılamaz, Orası tarihi bir bina . Kerameti kendinden menkul STK lar halkımızı kandırmasınlar .Sivasa büyük bir cami zaten yukarı tekkeye yapılıyor . Saygılarımla

Ercan Sarıdöken
10.03.2018 12:04:08
Sivasta STK ların ağırlığımı varki eğer bir gram ağrılıkları olsaydı bu karar çıkmazdı bence hepsinin istifası gerekir.

Kamuran Yunal
12.03.2018 12:48:42
Hep birilerinin etkisinde kalarak düşünüclerimizi yönlendiriyoruz asıl mesele bu bence.