Savunma Sanayi İçin Sivas İdeal

Savunma Sanayi İçin Sivas İdeal

Türkiye´nin RUSYA ile yaşadığı sorunlar, SİVAS´ı yeniden gündeme getirdi. Anadolu´nun ortasın da en emin bir şehir olan SİVAS´ı, Savunma Sanayi Yatırımlarının merkezi olmaya mecbur kılıyor. Tren güzergâhları ve kara yolu ulaşımları da dikkate alındığında,

 

Yeni hükümetin göreve başlaması sonrasında Sivas´ın beklentileri de artarak devam ediyor. Rusya ile yaşanan kriz de dikkate alınarak, Türkiye´nin en emin şehirlerinden biri olan SİVAS´ın Savunma Sanayi Yatırımları anlamında değerlendirilmesi bekleniyor.

Şehir dışında en uygun yer olan ULAŞ İlçesi bu anlamda akıllara geliyor. Tren yolu güzergahında olan İlçe sınırları içerisinde LOJİSTİK KÖY´ün de kurularak, burada Savunma Sanayi Yatırımların geliştirilmesinin Türkiye´nin doğu sınırlarında meydana gelebilecek olumsuzluklara da önemli bir engel teşkil edebileceği vurgulanıyor.

LOJİSTİK KÖY düşüncesinin BOSTAN KAYA mevkiinde hayata geçmesi sonrasında, yine bu alanlarda Savunma Sanayi düşüncesinin de gerçekleştirilmesinin ülkenin geleceği açısından önemli olacağı öngörülüyor.

Karadeniz-Akdeniz yolunun da bitmesi sonrasında, Sivas´ın denizlerle buluşmasın da önünde engel kalmayacağı vurgulanırken, yüz yıl öteyi düşünme anlamında ULAŞ İLÇESİ´nin geniş arazisinin bu bağlamda değerlendirilmesinin en akıllıca olduğu belirtiliyor.

Sivas içerisinde bir sanayi merkezinin Ulaş´ta kurulmasının hem şehrin ekonomik kalkınmasına katkı sunacağı, hem de üretim ve ticaret anlamında Ulaş´ın ?Küçük bir ÇİN? olabileceği düşünülüyor.

Sivas´ın Meclisteki gururu Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ´ın, Başbakan DAVUTOĞLU´na bu anlamda bir düşünce sunması bekleniyor. Başarılı ve ileri görüşlü bir devlet adamı olan Başbakan Davutoğlu´nun, böyle sistemli geliştirilmiş düşünceler silsilesine olumlu bakacağı biliniyor.



Suvaslı
8.12.2015 10:51:02
SİVASIN BİR DEĞİL 10 BAKANI OLSA BIRAKIN ULAŞI SİVAS DAN DA BİR CACIK OLMAZ ÇÜNKÜ PARSELLENMİŞ HERKES DÜZENİNİ KURMUŞ SİZ BAĞIRIN DUURN KİM DİNLİYOR PUTİNİN KÖPEĞİ KADİROV UN SİVASTAKİ ADAMLARI SİVASIN KÖŞE BAŞLARINI KAPMIŞLAR. AHMET ÖZAYDIN VE EKİBİ NE DERSE O OLUR ONUN EKİBİ BELLİ EN SON BİR İŞÇİYİ KOSKOCA MSB ÖZEL KALEMİ YAPTILAR BU ŞEHİR HASTA ŞEHİR BIRAKIN NE HALLERİ VARSA GÖRSÜNLER ZİHNİYET HASTA BU MEMLEKETTE

Yusuf Kul
30.03.2016 20:56:19
Sivasın yatırım alması veya gelişmesi siyasilerin değil sivasın konumu gereği olsa gerek.o yüzden siyasilerimiz kıllarını kıpırdatmasa inanın sivas çok daha iyi yerlere gelir.

sefilix
1.04.2016 10:30:45
önce demirçelikle ilgili araştırma önergesine neden karşı çıkmış sayın vekillerimiz onu izah etsinler sonra ulaşa sanayi getrsinler. olanı değerlendiremiyorlar olmayanı mı getirecekler