"Sayın Milletvekili"

Tacettin KEPENEK Yazdı...

Sivas Ak parti milletvekili Sayın Semiha Ekinci, Büyük Sivas Gazetesine özel açıklamalarda bulunmuş. ?Tarımda, turizmde, ulaşım noktasında ilimiz çok sayıda hizmet alıyor ama biz bu hizmetleri vatandaşa anlatamıyoruz? demiş. İçimden ?essahtan mı? diye geçirirken, birden gazetenin manşete ilave olarak verdiği alt başlık dikkatimi çekti. Başlıkta?Siz yeter ki yapın, biz anlatırız?yazıyor.Şahane bir başlık?

Sayın milletvekili, aslında doğru söylüyor anlamadığımız o kadar çok şey var ki...

Bu vesile ile zat-ı alilerine birkaç şey sormak,kendilerini net bir şekilde anlatabilmesini kolaylaştırmak ve elbette vatandaş olarak anlamak istiyorum.

Sayın milletvekili, havaalanı kavşağından şehir merkezine dönünce, ana yolun alt tarafında belediye tarafından yaptırılan garip bir bina var. Yaklaşık 9 milyon lira para harcanmış. Bu bina niye yapıldı? Niye boş duruyor? Her geçtiğimde,bu sorular aklıma geliyor ve mutlaka sizin de aklınıza geliyordur. Eminim siz bu soruların cevabını biliyorsunuzdur, lütfen bize de anlatabilir misiniz?

Sayın milletvekili, geçen haftaki yazımız da belirttiğimiz bir Tüdemsaş meselesi var.Bu fabrikanın şehrin ekonomik hayatını ayağa kaldıracak imkânları barındırdığından bahsetmiştik. Ancak,  eski bir imam daire müdürü olarak veya ne bileyim Ak partili eski bir belde belediye başkanı genel müdür yardımcısı olarak atanırken veya yönetim kurulu üyelikleri dağıtılırken eminim siz sayın vekillerin haberi olmamıştır! Bu fabrikanın 1400 kişi ile günde bir vagon üretebiliyor olması benim içimi sızlatıyor. Mutlaka sizinde içinizi sızlatıyordur. Bu fabrika, neden 5.000 kişi çalıştırmıyor? Neden, günde 10 vagon üretmiyor? Neden orada öylece çalışıyormuş gibi yaptırılıyor? Eminim siz bunların  cevabını  biliyorsunuzdur, lütfen bize de anlatabilir misiniz?

Sayın milletvekili,meşhur YILDIZ DAĞI´na kaç para harcandığını,ben vatandaş olarak çok merak ediyorum.Zarar ettiği kesin de, zararı ne kadar? Vatandaşın parasının nereye ve nasıl harcandığını, sizin aracılığınız ile öğrenmek istiyorum. Mutlaka siz  bunları biliyorsunuzdur, lütfen bizede anlatabilir misiniz?

Sayın milletvekili, eski Numune Hastanesi, kaşla göz arasında yıktırıldı. Valilik ve 40 adet STK (!) öncülüğünde gerçekleşen bu eylemi, siz ve diğervekillerimiz sütre gerisinden izledi. Mutlaka bu konuda bir bildiğiniz vardır,lütfen  bize de anlatabilir misiniz?

Sayın milletvekili, 2015 yılında hizmete gireceği taahhüt edilen hızlı trenin gelişi malum uzadı, uzadıkça da canı sıkılan etkili ve yetkililer iki kez şehre giriş hattını değiştirdi. Her iki hat için ayrı ayrı köprüler yapıldı, kazıklar çakıldı, büyük hafriyatlar yapıldı. Şimdi ise hattın biri tamamen boşa çıktı. Ne kadar olduğunu tam bilemesek de,tahminen en az 100 milyon lira çöpe gitti.İnsanın içi acıyor, yazık günah!Eminim ki siz de bu hesapsızlık, israf ve iş bilmezlikten çok üzgünsünüzdür. Bunun hesabını millet adına mutlaka soracağınıza (!) eminim. Lütfen, bu garip olayı bize de anlatabilir misiniz?

Sayın milletvekili, hani Sivas´a lojistik köy yapılıyordu.Üzerinden beş yıl geçti, ne oldu?Ben unutmadım, sizin de unutmadığınıza eminim. Lütfen bize de sebebini anlatabilir misiniz?

Sivas Bilim ve Teknoloji üniversitesi kuruldu.  Rektörün atanmasında herhalde haberiniz olmadı. Memlekette kurucu rektörlük yapacak,Sivaslı bir profesör orada dururken, başkasının atanmasına eminim siz de çok şaşırmışsınızdır. Bu acayip durumu lütfen bize de anlatabilir misiniz?

Sayın milletvekili, yukarıda ki, şu üç beş konuya cevap verin, eminim vatandaş sizi o zaman çok daha iyi anlar. Anlatamıyorum diye de, kendinizi lütfen üzmeyin. Biz vatandaş olarak zaten alışkınız. Anlatamazsanız bile dünyanın sonu değil ya!İlk genel seçimde köşenize çekilirsiniz, olur, biter?

Tacettin KEPENEK



Anahtar Kelimeler: Sayın Milletvekili