Seçim Kapıda, Ya Liste?

Seçim Kapıda, Ya Liste?

SİVAS seçimlere kilitlendi. Erken seçim tarihinin belli olmasından sonra, şehir siyaseti hareketlendi. Geçtiğimiz dönemki yenilgiden ders çıkaran Ak Parti camiası, yeni liste ve yeni isimleri şimdiden konuşmaya başladı.

 

Sivas seçimleri konuşuyor. Geçtiğimiz dönem kötü bir liste hazırlayarak Sivas´ta ağır bir yenilgi alan Ak Parti, bu hatasını ikinci kez yapmamak için liste düşüncesini geliştirmeye başladı. Tepeden inme isimler yerine, şehrin dokusunu bilen ve vatandaşla yakın ünsiyet içinde olan isimler, bir bir kamuoyu gündeminde dillendiriliyor.

Eski vekillerin şehir için ellerini taşın altına koymadıklarını ifade eden pek çok Ak Partili, yeni dönemde TBMM Başkanı İsmet YILMAZ ile birlikte, listeye yeni siyasetçilerin girmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Ekonomi, ticaret, kültür, sanat alanlarında deyim yerinde ise dökülen şehrin, yeni isimlere ihtiyacı olduğu ve yeni siyasilerle yeni bir heyecanın gündeme alınması gerektiği vurgulanıyor.

Eski Vekiller, Hilmi BİLGİN, Nursuna MEMECAN, Ali TURAN gibi siyasetçilerin Sivas´ın geleceğine bir katkı sunamadıkları ifade ediliyor. Biran önce yeni bir isimler listesi ile şehir siyasetinde kan değişiminin acilen yaşanması bekleniyor.

Çarşıda, pazarda, kahvede, sosyal hayatın birçok kademesinde konuşulanların, Parti Merkezi tarafından da dikkate alınarak, Şehir için yeni bir ümidin yeşermesi arzulanıyor. Başarısız bir liste hazırlayarak 7 Haziran seçimlerinde ağır bir yenilgi alan Ak Parti´nin, bu hatasından ders çıkarıp çıkarmayacağı ise merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Seçim Kapıda Liste
AK PARTİ AYNİ HATAYİ YAPMA LUTFEN
22.08.2015 23:36:35
BİR ORJİNAL SİVASLİ OLARAK VE SİVASİN NABZİNİ YAKİNDAN TAKİP EDEN BİRİ OLARAK AK PARTİ SİVAS TAN OY ALMAK İSTİYORSA İSMET YİLMAZ HASAN CANPOLAT MUHARREM ELİSİ VE HABİP SOLUK U ADAY GOSTERMELİ E

Nejat DEMİR
23.08.2015 12:48:32
Doğrudur bu isimler sayın yılmaz hariç biryerlerde konuşuluyor üstelik bı isimlerle kanka vari olanlar arasında ama inanın vekil olsun anlamında değil tam tersi anlamında şahsımın düşüncesi olarak bu isimlerin işi çok zor hemde çooook. SİVASTAN aday gösterilecek kişilerin kesinlikle kabineye girecek isimler olması lazım örneğin Göksel ARAS, Murat KAYA, Ömer DUMAN.

sivaslı hemide öz
24.08.2015 01:40:02
SLM DOSTLAR GECEN SEÇİM DE SAGOLSUN EKREM ABİ SİVAS SİVİLTOPLUMKR KANDIRDI HOP BUYRUN OY KULLANIN SİZLERİN SEÇTİGİ İSİMLER KABÜLÜMÜZ BİZDE YEDİK HANİ SANDIKLAR SAAT5DE AÇILAÇAKTI APARTOPAR ANKARA VALLAHİ İSİMLER BELİYDİ SEÇİM GADAN OLUM GÖNLÜN HOŞ OLSUN SİVASLI DENDİ SEÇİM GÜNÜ SYN HİLMİ BİLGİN SANDIKLAR AÇILMADAN ANKARADA BAKAN BEY YOK DURSUN BEY AKŞAM 8 UÇAGIYLA YOLCU OGÜNÜ HATIRLAYIN SİVAS TELEVİZ YUNLARINDA AKP Yİ NEVZAT YANMAZ MUHARREM BEY TEMSİL EDİYORDULAR ŞÜKÜR OGÜNDEN SONRA VEKİLLER BAKAN BEY GELDİMİ GELİYO SYN ZİYA ŞAHİN BEY ADAY OLAN KİŞİLERE BİZİM İSTEDİGİMİZ OLMUŞTUR LİSTEYİ BEGENMİŞTİR MURARREM BEY BURANETTİN BEY BAKAN BEY HASAN BEY NEVZAT BEY HETEM BEY OLMALI HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ AKPARTİ NEDEN OYLARINI DÜŞÜRÜYOR SİVAS TA HİLMİ BEY ZİYA ŞAHİN MERKEZİLCE BŞKN SAYESİNDE ALLAH RIZASI İÇİN HİLMİ BEY ADAYOLMAYIN ŞÜKÜR2 DÖNEM YASAGI GELİRSE KURTULURUZ BAKAN BEY TÜRK İYENİN BENİMSEDİGİ SİYASETCİ SÖZÜMÜZ YOK SİVAS TA LFN GEZİNİZ HERTAŞIN ALTINDAN TİCARETEN VEKİL ÇIKIYOR DURSUN EFENDİ SİVAS IN YUKARI TEKKEDEN BURAKSAN MERKEZİ BULAMAZ MÜDÜRLÜK YAPMIŞ İYİ OZAMAN GEL SİVAS ŞEHRİNDEN MAAŞ AL SİVASI TEMSİLET BU YANLIZCA AKPARTİDE VAR AGALAR BEYLER BU ŞEKİL LİSTE OLURSA VEKİL SAYISI 2 OLUR 1 BAKAN BEY 2 ZORAKİDEOLSA HİLMİ BEY TABİKİ SİVAS TAN ADAYOLURSA DUYUMLAR BAŞKAİLDEN ADAYOLAÇAKMIŞ ODA SIKINTI O İLDEKİDE SİVASTAN ADAYOLUR VAR İL BŞKANININ YÜREGİ HÜKÜMETİN ÖNÜNE KOR SANDIGI SİVAS HALKINI DAVETEDER ÇIKAÇAK İSİMLERİ ORADA AÇIKLAR 5 VEKİL AKPARTİNİN OLUR YOKSA MHP FERHAN DOGAN BEYİ ADAYEDER 2VEKİL MHPNİN OLUR 1DE CHP Lİ VEKİL ALİ BEY HER ZAMAN SİVASTAN ÇIKAR ŞUNU DA DİYİM BAKAN BEY 1 OLUR HİLMİ BEY 2 OLURSA AKPARTİ 1VEKİL ÇIKARIRSA ŞAŞIRMAYIN 5 Mİ ÇOK 1 Mİ SİZ DEGERLİ SİVASLI İL BŞKNI İLÇE BŞKNI DÜŞÜNÜN YADA SECİLENLER İSTEDİGİZ ADAYLARSA ARKASINDA DURUN HAYIRLIOLSUN

cemal
26.08.2015 00:31:45
Artık siyasette adam arıyoruz adam.Seçildiğinin ertesi günü bızlerı unutmayacak kendı cebını dusunmeyecek her kesıme hitap edicek ADAM arıyoruz.Ve akp geçen seçimde teklif götürmediği AHMET ÜSTÜNDAĞI yanına almadıkça alevi sünni milliyetçi kesımden birçok kişiden oy alamaz.Bir araştırın bakalım kaç kişi var böyle sivasta.AYNI HATAYI YAPMA AKP..!!!

KENAN
26.08.2015 00:33:58
AHMET ÜSTÜNDAĞ hocam hangi siyasi oluşum içerisinde ise ben ve arkadaşlarımda oradayız.ARTIK GÜVENCİMİZ TANIDIĞIMIZ İNSANLAR

Sefilix
26.08.2015 11:39:07
Valla haddim değil ama şu hadisi şerifi okuyun sonra kur´andan konu ile ilgili ayetlere bakın kararınızı verin. Kime oy verilir kime verilmez çevrenizde bu tip adamlar var mı mesela. Abdullah b. Amr´dan rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Dört şey kimde bulunursa o kişi hâlis münafık olur. Kimde bu özelliklerden biri bulunursa bunu terk edinceye kadar kendisinde ni­fak özelliklerinden biri bulunmuş olur: 1. Kendisine bir şey emanet edilince ihanet eder, 2. Konuştuğunda yalan söyler, 3. Antlaşma yaptığında antlaşmaya vefa göstermez, 4. Düşmanlık yaptığında haddi aşar. Dipçe: İçinizden bazıları diyebilir ki bu adamda aynı egemen gibi googleden bulup kes yapıştır yapıyor iki ayet bir hadis. Yok yok öyle düşünmeyin sizde araştırabilirsiniz Mesela peşinden gittiğiniz liderin özellikle eski milli görüşçü arkadaşların 90 lı yıllardaki seçim beyannameleri, videoları, konuşmalarını izleyin. kime oy verilir kime verilmez anlarsınız. Sonra ne bu dünyada ne ahirette ulan ben yanıldım ben şaştım abdeste namaza aldandım demezsiniz. Aslında yazmama gerek yok hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz da işte dünya böyledir be dostlar adamı öyle bir içine çeker ki kimi işim bozulmasın kimi elde ettiğim makam gitmesin kimi kuru inadından kimi aldığı destek ve yardımdan gözünü karartır. Ama ortalama 70 yıllık ömrün sonunda kralını da fakirini de aynı mezara koyarlar. Eh hesap günüde yakın o zaman. Bize uzun gelse de ömür o kadar kısa ki. İşte bir iki de ayet. Bak egemen abiyle karıştırmayın beni ha :) ?Dedi ki: ?Yıl sayısı olarak yeryüzünde ne kadar kaldınız?? Dediler ki: ?Bir gün ya da bir günün birazı kadar kaldık, sayanlara sor.? Dedi ki: ?Yalnızca az (zaman) kaldınız, gerçekten bir bilseydiniz.´? (Müminun Suresi, 112-114) ?Sizi çağıracağı gün, O´na övgüyle icabet edecek ve (dünyada) pek az bir süre kaldığınızı sanacaksınız.? (İsra Suresi, 52)

ibrahim sergen
1.09.2015 12:23:11
Şu bir gerçek AK parti ağır bir yenilgi almadı sadece 1 millet vekili kaybetti fakat onuda kazanmak istiyorsa kesinlikle bu seçimde İbrahim Coşkun aday gösterilmeli yıllarını sivasa veren halen sivasta hizmet eden hiç bir şartta görevden kaçmayan içimizden biri olan Sivassporun maçlarını türübünden izleyen öyle protokole filan girmeyen bir kişi İbrahim Coşkun olursa Yiğidolarda olur...