Tarih: 17.03.2016 20:52

Rektörlüğü Kaybetme Telaşı Sardı

Facebook Twitter Linked-in

 

Yaşı 60´ın üzerinde olan Faruk KOCACIK, üniversitede üst akıl olarak tabir edilen Mehmet BAKIR ile ortak bir takım hamleler gerçekleştiği haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Tıp´tan kendisine oy gelemeyeceğini bildiği halde TIP´ta oy alacak adayları tıp cenahına süren KOCACIK, ısta bir manevra ile eski yardımcısı ve yakın arkadaşı Hüseyin YILMAZ´ı da aday gösterterek Milli Görüş kökenli oyları bölüp, ilk üçe Milli Görüş kökenli bir adayın girmemesi için büyük uğraş veriyor.

Geçen birkaç dönem rektör adayı olup kazanamayan lakin DÖKMETAŞ´tan sonra rektör olan  KOCACIK, şimdiden ilk üçe girmek için usta hamleler peşinde.

Orta halli sosyal demokrat ve muhafazakârların oylarını almayı hedefleyen KOCACIK, etnik oyları da minimize edecek aday hamleleri gerçekleştiriyor. TIP´ta bir iki aday arasında oyların bölüneceği bilinirken, özellikle Prof. Yeltekin DEMİREL ve Prof. Hayati ÖZTÜRK´ün oyları bölüşerek KOCACIK´ın önüne açacakları iddia ediliyor.

Tahminen 40 civarındaki Paralel Yapı oylarının da KOCACIK´ı tercih edecekleri iddia ediliyor.

Orta halli muhafazakâr oyları almayı hedefleyen KOCACIK, bu yönde bir takım adımlar atmaktan da geri durmuyor.

Ak Parti´nin kıdemli aday adayı olan lakin KOCACIK´ın olası rektör atanması sonrasında ?yine KOCACIK´tan başka gidecek kapı bulamadım? diyerek KOCACIK yanında hazır kıta beklemesi beklenen Hüseyin YILMAZ ile de Milli Görüş oylarını bölüp, Milli Görüş ve Ak Parti kökenli adaylardan olan Ali TAŞKIN ve Alim YILDIZ´ın ilk üçe girmemesi için üst bir çalışma içerisine girdiği haber merkezimize geliyor.

Bu tür ?kurt taktikleri? ile de yetinmeyen KOCACIK, şehirde akıllı geçinen lakin ?saflık oranları yüzde yüz olan? bir takım STK ve esnaf önde gelenlerin de küçük ricalarını kırmayarak, şehir ayağını elde tutmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Üniversitesini başarısızlığa mahkûm eden KOCACIK, üst düzey temasları da ihmal etmemeye özen gösteriyor.BOSNA HERSEK bağlamlı etkin Lobi çalışmalarına da girdiği yönündeki haberler haber merkezimize geliyor.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ kaynakları KOCACIK´ın olası bir daha rektör atanması durumunda Cumhuriyet Üniversitesi´nin bir 20 yıl daha geriye giderek, tarihinin en başarısız dönemini yaşayacağı görüşlerini dile getiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —