Rektörlüğü Kaybetme Telaşı Sardı

Rektörlüğü Kaybetme Telaşı Sardı

Üniversitenin kıdemli rektör adayı olup son demde Rektör olan Faruk KOCACIK usta bir hamle ile Rektörlük yolunu açıyor. TIP Kökenli 3 aday ile tıp oylarını bölmeyi amaçlayan KOCACIK, yine usta bir hamle ile Milli Görüş kökenli oyları da bölerek, yüksek bi

 

Yaşı 60´ın üzerinde olan Faruk KOCACIK, üniversitede üst akıl olarak tabir edilen Mehmet BAKIR ile ortak bir takım hamleler gerçekleştiği haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Tıp´tan kendisine oy gelemeyeceğini bildiği halde TIP´ta oy alacak adayları tıp cenahına süren KOCACIK, ısta bir manevra ile eski yardımcısı ve yakın arkadaşı Hüseyin YILMAZ´ı da aday gösterterek Milli Görüş kökenli oyları bölüp, ilk üçe Milli Görüş kökenli bir adayın girmemesi için büyük uğraş veriyor.

Geçen birkaç dönem rektör adayı olup kazanamayan lakin DÖKMETAŞ´tan sonra rektör olan  KOCACIK, şimdiden ilk üçe girmek için usta hamleler peşinde.

Orta halli sosyal demokrat ve muhafazakârların oylarını almayı hedefleyen KOCACIK, etnik oyları da minimize edecek aday hamleleri gerçekleştiriyor. TIP´ta bir iki aday arasında oyların bölüneceği bilinirken, özellikle Prof. Yeltekin DEMİREL ve Prof. Hayati ÖZTÜRK´ün oyları bölüşerek KOCACIK´ın önüne açacakları iddia ediliyor.

Tahminen 40 civarındaki Paralel Yapı oylarının da KOCACIK´ı tercih edecekleri iddia ediliyor.

Orta halli muhafazakâr oyları almayı hedefleyen KOCACIK, bu yönde bir takım adımlar atmaktan da geri durmuyor.

Ak Parti´nin kıdemli aday adayı olan lakin KOCACIK´ın olası rektör atanması sonrasında ?yine KOCACIK´tan başka gidecek kapı bulamadım? diyerek KOCACIK yanında hazır kıta beklemesi beklenen Hüseyin YILMAZ ile de Milli Görüş oylarını bölüp, Milli Görüş ve Ak Parti kökenli adaylardan olan Ali TAŞKIN ve Alim YILDIZ´ın ilk üçe girmemesi için üst bir çalışma içerisine girdiği haber merkezimize geliyor.

Bu tür ?kurt taktikleri? ile de yetinmeyen KOCACIK, şehirde akıllı geçinen lakin ?saflık oranları yüzde yüz olan? bir takım STK ve esnaf önde gelenlerin de küçük ricalarını kırmayarak, şehir ayağını elde tutmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Üniversitesini başarısızlığa mahkûm eden KOCACIK, üst düzey temasları da ihmal etmemeye özen gösteriyor.BOSNA HERSEK bağlamlı etkin Lobi çalışmalarına da girdiği yönündeki haberler haber merkezimize geliyor.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ kaynakları KOCACIK´ın olası bir daha rektör atanması durumunda Cumhuriyet Üniversitesi´nin bir 20 yıl daha geriye giderek, tarihinin en başarısız dönemini yaşayacağı görüşlerini dile getiriyorlar.



Cumhuri(YE)t Efendiler, bu han-ı iştiha sizin
18.03.2016 07:04:31
Öğrenci veli nimetimizdir, düşüncesiyle yönetilen bir üniversitede menfaat kaygısı ilk önceliği almış. Tek hedef ise nemalanmak olmuş. Hatay usulü tavuk dürüm satabilmek için, Bizans usulü oynanan oyunların bir sonu olmalı. Hesaplar tekrar rektör seçilebilmek içinmiş, şimdiye kadar hesaplar neydi? El cevap: Akademik düzeyde tüccar nasıl olunur, iş ve işçi bulma kurumu olarak çekilişsiz kurasız istihdam nasıl sağlanır? Ey hedefe giderken her yolu mubah sayan ekabir, ya kabir? Yoksa günahlarınızı da mı başkasının üzerine yaptınız?

Mehmet
18.03.2016 18:03:06
Sivas postası çok tesekkur ederim üniversitedeki bazi arkadslarin göremediğini dile getirdiginiz için. Artik su bir gerçek ki kimlerin kimin için aday olduğu ortaya cikmıştır. Bu saatten sonra hala bu adaylara oy verenin vebali büyük olacak.

Orhan
18.03.2016 18:14:45
Üniversitede şu iddialar havada uçuyor bende soruyorum. 1. Üniversite personelerinden biri rektör kocacık adına öcal Berkana diş hekimliği dekanlığı teklif etmişmi? 2.hayati öztürk rektör yardımcılığı için rektör le anlaştı mı? 3. hüseyin yılmaza aday olma denmesine rağmen neden aday oldu? 4. Birleşme olsun diyenler neden kardeşini aday çıkardı? Bunlara üniversitede cevap aranıyor...

Öğrenciler adına
19.03.2016 09:05:52
Bu üniversiteye büyük umutlarla geldim 40 yıllık üniversite köklü kurumsal bir üniversite olduğunu düşünmüştüm. Ama daha yurda kaydımı yaptırırken torpillerin havada uçuşduğu bir üniversiteyle karşılaştım. Şimdi ise sağlık kültürün yurduna 450 TL ödüyorum. defalarca sorunları bildirdik ama tek dertleri para olunca bizi dinlemediler bile. Kantinler yine aynı öğrenciyi soyma ve birilerinin zengin olması için peşkeş çekilmiş. Şehirdeki bir kafede çay fiyatından daha yüksek bizim kantinlerde çay.

Kasapoğlu
19.03.2016 09:23:44
Yorumcu Orhancığım; Öcal hoca diş hekimliği dekanlığının Faruk hoca tarafından kendisine söz verildiğini zaten gittiği her yerde kendisi söylüyor bunun ayrıca cevaplanması gerekmiyor. Sandığa gelince adam herhalde garındaşını çıkarmak için ortaya sandığı koydu. Çok çetin bir oyunla rektörlük yarışına başladılar. Bu öyle bir oyunki kocamancık kocamancık adamların bile aklı ermez. İki gardaş el ele verdi. Sandık başındaki güccük gardaş sandığa gideceklerle daha sandık kurulmadan arka planda anlaşmalarını yaptı. kim girerse girsin sandık arkasında anlaşan üç adaya karşı yarışacak. Dahada garibi daha düne kadar gezi olayları için dersimiz olmasaydı bende gider yürürdüm diyen Çetin adayın bugün ben hükümetin adamıyım benide atarlar diye havaslanmasi :) anlaşılır gibi değil.

Birşey söylemeye gerek yok
19.03.2016 10:52:17
Mehmet endişe etme artık kimse mal değil artık eski oyunlar yemiyor. Bir siz akıllısınız biz deli. Herkes durumun farkında. Siz bu yazı olmasa biz farkında değilmiyiz zannediyorsunuz.

aydın kişi
19.03.2016 18:10:28
Üniversite yönetimindeki bu grup üniversitenin son 30 yılında değişmedi. Açın isimlere bir bakın ya aynı adamlar hala idareci ya da onların çocukları bayrağı taşımaya devam ediyor. (Mesela Buyruk kelimesinin nerden geldiğni hatırlıyormusunuz) Peki ne verdiler. Cevap yok... mu zannettiniz haklarını yemeyin. 1. Akademik sıralamada en geride üniversite ünvanını hiç kaybetmemek için ellerinden geleni yaptılar 2. Çalışacak bir akademik kadro yerine daima kendilerine yakın adam kayırmaca işine devam ettiler. (Örneğin Bakır kızları eşi üniversitede bunlar aile boyu zekalılar ---olursa torunlarınada kadro hazırda bekletiliyor-- veya Alibaba mahallesinde kahvehaneler boş kaldı çünkü ordaki alevi kardeşlerimizin hepsi üniversitede çalışıyor kahveciler sinirli--Bu işleride son dönemde Hüseyin hocaya yaptırdılar kendilerini geri planda tutabilmek için) 3. Hapisane benzeri binalar yaptılar bunlarla birilerine rant sağladılar (10 yılını doldurmadan SMYO binasını yıkıldı ve yapan firmaya hiçbir şey sormadılar yerine mimarlık fak. yapılıyor) 4. Akademik çalışmalar yerine öğrenci ve personelin inançlarına ket vurmaya çalıştılar (Baş örtüsü yasağına imza atanların en önündekilerin hala idari görevine devam ettiğini dünya biliyor. fakültesini birincilikle bitiren başörtülüye yapılan saldırı videoları hala internette) 5. Üniversite yönetimini kaybedeceklerini anlayınca heryere kafe açıp yakınlarına ihalesiz vermeye başladılar. 6. Hastanede doktor kalmadı ve hastaneyi batırdılar zaten kaliteside tartışılırdı şimdi daha kötü 7.İki dönemin rektörüne söven adam nüsvettesini idari göreve getirip üniversitenin başına tekrar bela ettiler. (Bizde eskiden halef selef olurdu ve hayasız adamlara kimse pirim vermezdi. Ama pirim veriliyorsa sorarlar bu adamların arasında nasıl bir ilişki var) 8. Girdikleri bölümleri itina ile kuruttular (Örneğin jeoloji - fizik - kimya bölümleri gibi) 9. Üniversitenin akraba üniversitesi olarak adlandırılmasına sebep oldular Daha sayarsınız saymasınada değermi zamanınızı harcadığınıza DEĞMEZ. Demekkü neymüş çok iş yapmışlar.

41 kere Maşalah
19.03.2016 20:12:19
Çürük binanın ihalesini yapan o zamanın daire başkanı, şimdinin genel sekreter yardımcısı. Çürük binanın kesin kabulünü yapan mühendisler ise hala iş başında. Belki onlardan biri de şimdinin daire başkanı. Daha çok eyleneceyük çooookkk, son otuz yıl dedüğünüz ne ki?

Kenan
19.03.2016 21:59:09
Ak partiye çağrımdır bu şehire unutulmaz bir hizmet yapmak istiyorsanız üniversiteye el atmalısınız. Bu mevcut rektör ve haber deki gibi türevlerinin artık bu üniversitede yönetim olarak gelmesini istemiyoruz. Skandallar cumhuriyeti oldu universite . desteklediğiniz ve karar kıldığınız haberde de geçen adayı sonuna kadar destekleyin ve arkasında durun.

Yunus
19.03.2016 22:09:17
Üniversite seçimin Faruk kocacık ile Alim Yıldız arasında geçtiği konuşuluyor. Ancak haberde olduğu gibi son çıkan bazı adayların sağ oyları böleceği ve Alim yıldızı zayıflatma amacı taşıdığı söyleniyor. Ama yinede aklı selim bazı hocaların bu durumu gördüğü ve yakın zamanda oyları bölmeme adına gerekeni yapacakları biliniyor.

Kamil kişi
20.03.2016 18:23:21
Allah aşkına arkadaşlar birilerinin yaparken utanmadığını biz söylerken utanır hale getirildik. Neden-çünkü düşünen insan sayısı azaldı. Örneğin başörtüsü yasağına imza atanların tümü ödüllendirildi ve şu an üniversite yönetiminin en üstündeki kadrolarda (malum hak ettiler). bunu kimse birbirine söyleyemiyor varmı konuşan. Yok... ha yanlış anlaşılmasın mesele başörtüsü değil bir üniversitenin ilimle uğraşmayıp kılık kıyafetle ile uğraşıyor olma meselesi yoksa bilim dünyası insanların başına kıçına bakmaz. İlmen bu üniversiteye ne verir ona bakar. Eee başörtüsü ile uğraşıp milletin başında kıçında gözü olanlar şu an yönetimde ise bu yunuversiteye ne verebilir. Emme bunlar alttan girer üstten çıkar azınlık olarak çoğunluğu güderlerse şaşmayın....

mazlumder
20.03.2016 18:29:36
Hep öğrenci sayısı arttığını söyler bununla övünürdü üniversite yönetimi. bende düşünürdüm kaliteli bir öğretmen yetişse gittiği her yere yön verir ufuk açar derdim. ama çok olursa iyi eğitim veremezsin bunu kundaktaki bebekler bilir. ama şimdi buldum kalite kimin umrunda sayı artsın ki kantinden yurttan vakıftan hastaneden kafelerden hatta şehirden kazancımız artsın mantığı güdülmüş. Üniversite/Çalışanlar/Şehir kazanacak diye eğitimden ödün verilirmi bindiğin dalı kesersin. diyecektim ama sanırım daldakiler düşüyor.........

Kenan Alkan
20.03.2016 20:18:04
Sağda Tek Aday: Perşembe günü Siyasilerin, YÖK´ün ve Sarayın devreye girmesi ile Kocacıka karşı 5 rektör adayı mutabakat imzaladı, bizzat üst makamlar adayı teke düşürecek. Sandık iddiası tam bir yalan. Adaylar hakkında paralelci ve PKKcı hainlerin iftiraları şimdiden artmaya başladı, özellikle en güçlü iki aday olan Alim ve Halis Beylerle ilgili. şimdiden bu iki saygın isme gezici ve paralelci iftiralarını atmaya başladılar. anlaşılan gezici ve paralelciler her zaman yaptıkları gibi alnı AK, yüzü AK bu beş adayı kendi ihanetleriyle suçlayıp kirletme emri almışlar. her yerde tutmadığı gibi bu yalanlar Cumhuriyet Ü.de de tutmayacak. Cumhuriyet Ü.de de teke düşen aday atanıp bu hainlerin inlerine ve hendeklerine girip Cumhuriyet´i tüm hainlerden temizleyecektir.

Zeki
21.03.2016 00:02:43
Bazı muhafazakar rektör adaylarına söylüyorum biliyorum okuyorsunuz bu yorumları. Lütfen insanların bizlerle daha fazla dalga geçmesine izin vermeyin. Her gördüğünüz kapıya ya da herkese gitmeyin. Bu adamlar zaten oy vermeyecek birde sizinle nasıl dalga geçtiklerini belki de abartarak sağda solda anlatıyorlar. muhafazakar adaylardan ricam ya birleşin güçlü adayın etrafında yada daha fazla malzeme verip bu karakter yoksunu insanlara bizi madara etmeyin.

Merakettim
21.03.2016 10:31:39
Orhan ve Kasapoğlu nun yorumlarını okuyunca sorma gereği hissettim. Diş hekimliği Fakültesinde Hoca kalmamışmıki öcal bey dekan olacak? birde bunlar hep birleşecek deniyordu birleşmeden vazmıgeçmişler?

Nevzat Kaplan
21.03.2016 12:47:12
Sevgili Kasapoğlu, Öyle iftiralar atmışsın ki, bu iftiraların ile kime çalıştığını faş etmişsin. Bari Çetin paralelin adayı de de paralel ve gezicilerin en korktuğu aday olarak hepimiz Çetine oy verelim. Çamur at izi kalsın yönteminiz tutarmı sanıyorsunuz. Sen git Gezi eylemlerine katılan rektörlük kadrosunu ve geziye kaldırılan otobüslerin parasını ödeyen rektör yardımcılarının, dekanların, müdürlerin ve başhekimlerin listesini ilgili birimlerden çıkart. Çok yakında hepsi rapor halinde ortaya döküldüğünde paralel korkunuzun ecelinize fayda etmeyeceğini göreceksiniz.