Şehir Defteri

Şehir Defteri

Ruhu olan şehirler imar etmeli. Taşa, toprağa, suya bir anlam verip onu kendi ruhuyla bütünleyen insanoğlu, varlığını daha kavi kılmaz mı? Ruhları yağmalanan şehirlerde yaşayan insanlara acımak lazım belki de. Sadece betonlarla örülü sıcak yuvalar edinmey

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın yetiştirdiği önemli düşünce insanlarından biri olan İbrahim YASAK´ın ?şehir defteri? isimli kitabı okudukça insanlara yeni kapılar açmaya devam ediyor. Bir şehrin ruhunu yansıtan eser, insan sıcaklığı daha alınmamış SİVAS´ı anlatıyor.

Sokaklarıyla, mekanlarıyla, insanlarıyla bir masal zamanından kesitler sunan kitap, aynı zamanda SİVAS´ı tanımak isteyenler içinde başucu kitabı niteliğinde.

İbrahim YASAK Kimdir?

SİVAS´ın yetiştirdiği önemli isimlerden bir olan İbrahim YASAK,1958 Sivas doğumlu.
İlk ve ortaöğrenimi Sivas´ta yaptı.Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu.
Kamu ve özel sektörde çeşitli kademelerde çalıştı. Milli Savunma Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve TBMM Başkan Müşaviri görevlerinde bulundu. Milli Savunma Bakanı Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı´dır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Dergi ve kitap yayıncılığı başta olmak üzere şehir tarihi ve kültürü üzerine araştırmalar yapmaktadır. Şiir, hikâye ve denemeleri Gurbet, Mavera, Aylık Dergi, Muştu, Sühan, Buruciye dergilerinde yayınlandı. Şehir kültürü ve tarihine yönelik yazıları ise hayat ağacı, Sultanşehir ve Sivas Kültür dergilerinde yayınlandı. 
Kitapları ise; Sivas İli, Sivas Yatırları,Doğal Güzellikleriyle Sivas,Yola Çıktıktan Sonra,Aşık İsmeti, Bir Ömür Bir Rüzgar,Hazan Mevsimi,Şehir Defteri,Hece Taşları,Sesini Arayan Şehir.



Anahtar Kelimeler: Şehir Defteri