Şehir Kültürüne Kazandırılmalı

Şehir Kültürüne Kazandırılmalı

Kentleşmeye doğru koşar adım giden Sivas´ın, şehir kalabilmesi için elindeki değerlerin kıymetini bilmesi bekleniyor. Bezirci Mahallesi´nde 1890 yılında yapılan ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran eşsiz konak çökmek üzere.Sivas Belediyesi´nin bu eşsi

 

 Belediye Başkanlığı´nde epey bir yılı deviren Başkan AYDIN, entelektüel bir ekip kuramadığı gerekçesi ile şehir aydınlarınca eleştiriliyor.Özellikle kültürel bir ekip kuramayan ve kültürün felsefesini yapamamanın bedelini koca bir şehrin ödeyeceğini varsayan pek çok insan, Belediyenin kültürel yapılanmasının bir ilçeden bile daha zayıf olduğu görüşlerini dile getiriyorlar.

Kültürün bir şehri aydınlatan eşsiz bir düşünce sisteminin felsefesi olduğu bilinmesine rağmen, Belediye´nin sosyal medya ağırlıklı yavan bir kültür yapılanması içerisinde olması ise kabul edilemiyor.

Bezirci Mahallesinde 1890 yılında yapılan ve şuan geceleri tinercilerin mekanı konumundaki eşsiz konak ise hala beklemede.

Belediyelerin bu tür yerlere hayat verdiği bütün ülkede görülürken, Belediye Başkanı AYDIN´ın da mutlaka burası ile ilgili bir düşünce geliştirmesi gerektiği dillendiriliyor. Belediye imkanları veya daha başkaca imkanlar ile bu konağın şehir kültür hayatına dahil edilerek, burasının Belediye tarafından işletilip, şehir kalmanın damgası olması gerektiği biliniyor.

Kale için FİLM PLATOSU düşüncesi herkesçe alkışlanırken, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan bu tür konakların, bu Film Platosu fikrini besleyeceği ve bu konaklar yolu ile şehrin Film ve Sinema sektörü açısından cazibe merkezine dönüşebileceği belirtiliyor.