İmar mı Vicdan mı?

İmar mı Vicdan mı?

Şehirde epey bir yapılaşmaya gidildiği gözlemlenirken, Belediyenin bazı uygulamaları ise şehirde konuşulan konuların başında geliyor. ?İmara uygun olan lakin vicdana uygun olmayan? uygulamaların olup olmadığı ise merak ediliyor.

 Başkanlığının İkinci yılına giren Başkan AYDIN, artık kamuoyunda yüksek sesle elştiriliyor. İlk sefer ki başkanlığıan döndüğünü dile getiren pek çok Sivaslı, bu gidişatın hayra alamet olmadığını ifade ediyorlar. 

Aydın´ın ise bu geçen süre sonrasında, şehre vuracağı damganın içeriği merak ediliyor. Şehrin imarının nasıl bir şekil alacağı yönünde tereddütler mevcutken, Başkan AYDIN´ın şehrin imar geleceğine bir müteahhit olarak mı yoksa bir mimar olarak mı bakacağı merak edilen en önemli konuların başında geliyor.

Özellikle şehrin en değerli kesimlerindeki imar durumları merak ediliyor. KIZILIRMAK boyundaki yapılaşmaların, imara uygun olup olmadığı sorgulanıyor. Irmağın hemen yanı başında yükselmeye başlayan binaları ise, uzmanlar eleştiriyorlar. Belli bir mesafe korunmadan inşaat yapıldığı ise bir başka iddialı konu.

 

Sivas kamuoyunda konuşulan konuları Belediye yetkililerine kamuoyu adına soruyoruz;

- 2 yıl oldu ortada ciddi hangi icraat var?

-Kızılırmak kenarında nasıl bir uygulama mevcuttur?

-KIZILIRMAK kenarında çok katlı bina uygulaması bilimsel olarak doğru mudur?

-Yeni hastane etrafında yapılan uygulama nasıldır?

-Bazı yerlerin özel imara açıldığı iddiaları doğru mudur?

-Belli isimlerin imar işlerini çabuk hallettiklerine dair kamuoyu görüşü gerçeği yansıtmakta mıdır?

-İmar konusunda herkes eşit midir? İmtiyazlı isimler ve ilişkiler mevcut mudur?

-Başkan AYDIN, kişiye özel veya özel kişilere imarda imtiyaz tanımadığın kamuoyuna deklare edebilir mi?

-Bazı "isimlerin" biz oraya imar iznini çabuk alırız diye arsaları alıp birleştirdikleri iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?

- Hızlı tren için ayakların yapıldığı ve güzergah değişimi sonunda o ayakların boş kaldığı alanda, herhangi bir Belediye yetkilisi arazi alımı yapmış mıdır?

-Kardeşler mahallesinde, yol kesilerek yolun orta yerine herhangi bir inşaat dikilmiş ve de bitirilmiş midir? Söz konusu inşaat sahibinin Belediye ile bir bağlantısı var mıdır?

 



Anahtar Kelimeler: Şehir Nasıl Şekillenecek
taner
8.11.2015 00:52:04
HİÇ SORULURMU ELBETTE MÜTEAHHİT GİBİ, BÖYLE OLDUĞU İÇİN KIZILIRMAK IN KENARINA YAPILAN KONUTLARA BİR BAKMAK YETERLİ, ALTI BATAK,, ÜSTÜ BÖCEK VE SİVRİSİNEKLİ BU BÖLGEYE BU KADAR YOĞUN BİR YAPILAŞMANIN SEBEBİ KİM OLABİLİR ACABA,,

selim inan
8.11.2015 18:22:35
Büyük umutlarla geldi, devasa bir hayal kırıklığı oldu. Çarşıda pazarda söylenenler doğru galiba; ?Beni bir daha belediye başkanlığına aday koymazlar, vekil de yapmazlar zaten, o halde testiyi doldurmanın zamanıdır, gün bu gündür? felsefesi ile, hayata ve Sivas´a artık daha farklı bakıyor muhtemelen. Eskiden hizmet nazarı ile baktığı yerler, artık kendisine ?rant? olarak görünüyor olmalı? İlimize hizmet etmiyor mu peki? Elbette ediyor, netekim kızılırmağın yanında yükselen, eskiden bataklık olarak kabul edilip imar verilmeyen yerlerde 400-500 bin lira arasında satılan konutlar ilimize büyük bir değer kazandırıyor!!! Bataklıktı rant cenneti oldu, daha ne olsundu. Ayrıca birçok atıl arazide sayelerinde değer kazanıyor ve istihdam oluşturuyor. Mesela Büyük Otel´in yanına gecekondu misali çıkılan yer böyle bi yer. Cahil halk kendi arasında ?bu nasıl olur, buraya nasıl imar verilebilir? diye sorup dursun? Ama orda kaç kişi istihdam edilecek hiç düşünmüyorlar. Ha birileri orda ciddi bir rant mı elde etti, evet etti? Ama istihdam var yahuu?. Her şeyi de görmeyiverin. Hem billboardlarda bir sürü hayal ürünü proje var, onlara bakın iyice. Hayal ürünü olmayan projeleri de var o billboardlar da, mesela kaldırımları değiştirmiş. Tarih seni altın harflerle yazacak sayın başkan.

TOLGA
8.11.2015 20:51:17
belediye başkan yardımcısı ahmet özaydın hakkındaki gazetedeki iddialara halk cevap bekliyor, sami aydın neden susuyor, BİMER e bildirmek, başbakana bunu yazmak farz oldu,,

Sivas´ı Düşünüyorsanız Eğer
9.11.2015 17:54:58
Bundan 25 yıl öncesine kadar olduğu gibi yine fakirlerin de yaşayabileceği bir hale getirin. Kodaman müteahhitlerin aç kurt gibi ranta saldırdığı düzeni değiştirin. Sivaslı müteahitler gidrikleri şehirlerinde canına okuyup odalarda da emlak rantçılığını öğretiyorlar. Ama bu dünya kısa. Yarın musallada başlayacak hesaplarını düşünsünler.

sefilix
12.11.2015 10:53:57
ben bir problem göremiyorum artık. son seçimden sonra bakış açım tamamen değişti. Bu kadar insan oy veriyor ise milli iradeye saygı duymalı. yapıcı bakmaya karar verdim. Demek ki memnun insanlar sorun görmüyorlar. Yukarıda ki sorular şehirde hep konuşuluyor. meyve veren ağaç taşlanıyor demek ki. Bu kadar oy almış bir partinin bu kadar eleştirilmesi kıskançlık olsa gerek. Bu kadar soruyu sorup cevap alamayan halk eğer gidip bu partiye oy vermişse saygı duyacaksınız. Bende düşününce sorun görmüyorum artık. Bakın mahkeme çarşısı ne güzel olmuş. Sivas Lisesinin orası da ışıklarda çok güzel. Yalnız tek eleştirim olacak çift başlı kartal figürü pek belli olmamış yani sarı beyaz ışıklar değilde mavi beyaz kullanılsa daha belirgin olurdu. Neyse fazla muhalif olmayın efendim güzel şeylerde oluyor şehrimizde.

cihat yakın
8.01.2016 09:21:38
müteahhit efendi ağa paşa başkan lütfedip yeni hastaneye yol yapmadı otobüs seferi planlamadı olan vatandaşa oldu, sağlıkçıya oldu 4 aydır döner sermaye alınamıyor hasta yok para yok müteahit efendi mahşerde bunların hesapları sorulacak ...