Tarih: 16.08.2015 21:22

Şehir Siyaseti Hareketleniyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye ve Sivas seçimleri konuşurken, partilerin oy artışı yapacak adayları yeniden öne çekecekleri haberleri gelmeye başladı. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi´nin, Sivas´ta iki vekil çıkarmayı planladığı alınan bilgiler arasında.

Kemal KILIÇTAROĞLU´nun yakın çalışma ekibinden olan Malik Ecder ÖZDEMİR´in yeniden Sivas listesi ikinci sıraya yerleştirileceği vurgulanıyor. Ali AKYILDIZ ile birinci sırayı garantileyen CHP´nin, oy artışı için ÖZDEMİR kozunu kullanacağı ve olası bir Ak Parti kötü listesini değerlendirecekleri belirtiliyor.

Sivas CHP´nin geçtiğimiz dönem iyi bir çalışma yapmadan 1 vekil çıkardığını dile getiren diğer partiler, olası bir erken seçimde CHP´nin geniş bir yelpazeli seçim propagandası sonrasında ikinci vekili zorlayabileceğini dillendiriyorlar.

Bu bağlamda Sivas seçimlerini yine Ak Parti´nin hazırlayacağı liste belirleyecek. Mevcut liste ile seçime gidilmesi durumunda muhalif partiler olan MHP ve CHP´nin, bunu kazanca çevireceği ve her ikisinin de 2 vekil için uğraş verecekleri yorumları yapılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —