Şehir Siyasetinde Yeni Dönem

Şehir Siyasetinde Yeni Dönem

Türkiye İlkbahar gibi başta Başkanlık olmak üzere referandum ve seçimleri konuşuyor. Şehir siyasetinde son dönemlerini yaşayan isimler ise bunu fırsata çevirerek tekrar siyasi arenada var olmanın hesaplarını yapıyorlar. Ara ara şehrin siyasi dengelerini d

 

SİVAS´taki bütün siyasi şekillenmelerde son yıllarda bir bütün gibi hareket eden Sami Aydın ve Hilmi Bilgin ikilisi İlkbahar gibi yapılması düşünülen seçimleri de gündemlerine aldılar.

Şehir siyasetinde ve Ak Parti tabanlarında sıkça eleştirilen bu iki ismin siyasi hayatlarında sonu yaşadıkları ve olası herhangi bir seçimde bir yerlere gelemeyecekleri gözlemleniyor.

Hilmi BİLGİN, Sami AYDIN, Ahmet KUZU ve Semiha EKİNCİ´nin Bakan YILMAZ´ın şehirdeki siyasi gücünü kırma yolunda yeniden alttan alta bir kıpırdanma içine girdikleri Ak Parti kulislerinde dile getiriliyor.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ı ?eşekle protesto ederek Türkiye kamuoyunda küçük düşüren? Merkez İlçe Başkanı Ahmet KUZU´nun da özellikle İl Başkanı Ziya ŞAHİN´i indirme girişimi için kulis yaptığı haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Ziya ŞAHİN´in ?pasif olduğunu ve partiyi yönetemediğini? şahsi ortamlarda dile getiren KUZU´nun Sami Aydın ve Hilmi BİLGİN ile ortak hareket edip İlkbaharda muhtemel seçimler veya referandum için hazırlandığı kulislerde konuşuluyor.

Siyasi hayatlarında sona gelen Belediye Başkanı Sami AYDIN ve Milletvekili Hilmi BİLGİN´in, Ak Parti İl Başkanlığı´na Ahmet KUZU´yu hazırladıkları partililerce son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor.

Bakan İsmet YILMAZ´ın desteğini alan Ziya ŞAHİN ise sessizliğini koruyor. ŞAHİN´in yakın çevresi ise ŞAHİN´i pasif hareket etmekle suçluyorlar.  Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ı eşekle protesto eden birisinin Merkez İlçe Başkanı olmasını hazmedemiyoruz diyen Ak Partili pek çok isim, Ziya ŞAHİN´in bu sorunu çözmemesini eleştiriyorlar.

 



Anahtar Kelimeler: Şehir Siyasetinde Yeni Dönem
taner
25.11.2016 00:32:08
MÜMKÜN OLSADA BUNLARIN YERİNEDE BİR KAYYUM ATANSA, SİVAS BÜYÜK ŞEHİR OLURDU::))