Tarih: 22.05.2023 16:55

ŞEHİR DÜĞÜN SEZONUNA GİRDİ!

Facebook Twitter Linked-in

StHM ÖZEL HABER

Bu günlerde, düğünlerin de başladığı biliniyor. Şehrin piknik hafızasında yaklaşık yüz yıllık bir geçmişe sahip olan Paşabahçe ise gelin adaylarını ağırlıyor.

Damat ve geline eşlik eden sağdıçlarla birlikte, bir adet fotoğrafçının hazır kıta orda bulunup, her adımı kare kare fotoğraflaması ise bu ritüelin en önemli parçası olması nedeniyle dikkat çekiyor.

Kendinin PİKASSO´nun yerel mirasçısı gören fotoğrafçıların ise gelinleri canlarından bezdirdiği ifade ediliyor. “Şöyle bak, elini şöyle at, gülümsemeni ayarla, alyansını önde tut” gibi telkinlerle fotoğraf çekme olayını totem haline getiren pek çok fotoğrafçının bu hareketlerinden, gelinlerin rahatsız oldukları belirtiliyor.

Paşabahçe'nin inişli çıkışlı yollarında yürüyen gelin adaylarının yürümekten harap ve bitap düştükleri gözlemleniyor...

Düğün günü salondan saatlerce önce Paşabahçe´de dolaşıp fotoğrafçının direktiflerini yerine getirmekten bitap düşmüş gelinleri ise, akşam pek çok Sivas oyununun beklediği vurgulanıyor.

Salonda ellerini havaya kaldırarak "şişeler" diye bas bas bağıran hacimli davetlilere eşlik etmek zorunda kalacak olan gelin adaylarının, “ellik” ile de pür neşe el çırpacakları, hatta bir ileri hamle olan DİLBERAY´ın “tavukları pişirmişeme de” eşlik etmelerinin kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —