ŞEHİR KİMLİĞİ ESAS ALINMALI!

ŞEHİR KİMLİĞİ ESAS ALINMALI!

STHM ÖZEL HABER

Son yerel seçimin parti ve aday bağlamı dışında yörecilik ve aşairet mantığının baskın olması giderek büyük tepki çekiyor. PEK ÇOK propaganda yerinde adam adama “SİVAS'ı elbaliler yönetiyor” türü yaklaşımların şehirlilik ruhunu berelediği gerekçesi ile eleştiriliyor.

SİVAS'ta dernekleşerek BELEDİYE BAŞKANLIĞI için aylar önce “kabilecilik ve yörecilik” mantığı ile hareket eden ELBALİLERİN her fırsatta yöresel mantık çerçevesinde bulunmaları giderek SİVAS halkı tarafından tuhaf bulunuyor...

SİVAS'ın yarınlarını ve şehirlilik ruhunu önemseyen pek çok duyarlı insan, “elbette herkesin bir köyü, kasabası veya akraba topluluğu olmasının normal olduğu hatta bununla gurur da duyabileceği lakin bunu üst bir aidiyet mantığına bürümesinin son derece yanlış olduğunu belirtiyorlar. Burasının kadim bir şehir olduğu da vurgulanırken asıl önemli unsurun şehirlilik bilincinin hakim kılınması gerektiği ve yönetimsel noktada ise ”EHLİYET VE LİYAKAT" denilen evrensel ve bilimsel ilkenin esas alınmasının elzem olduğunu belirtiyorlar.



Anahtar Kelimeler: ŞEHİR KİMLİĞİ ALINMALI!