"ŞEHİR YÖNETİLEMİYOR!"

DEVA PARTİSİ SİVAS İL Başkanlığı, ardı ardına zehir zemberek açıklamalar yaparak şehrin gündemini belirlemeye devam ediyor.

SPHM ÖZEL HABER

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE şehirdeki olumsuzlukları dile getirerek kamuoyunu bilgilendiriyor.

İNCE,Tapu binası yanında bulunan yaklaşık 30000 m 2 alanın imara açılarak satılmasına karşı olduklarını belirtti. Kamu mallarının devlet eli ile satılmasının ülkeye istihdam ve yatırım olarak bir faydasının olmadığını belirten İNCE, bu tarz işlemler ranta yönelik işlemlerdir, belli biz zümreyi zengin etmekten başka bir şey değildir. Bu alanlar şehir için fırsat alanlarıdır, halkın faydasına yönelik kullanılmalıdır dedi.

Mimar İNCE, “Şehrin nefes alması için yıllarca kamu kurumlarını şehir merkezinden dışarıya almaya çalışırken, tapu müdürlüğü için bu kararı verirken istişare edilmediği ortaya çıkmıştır. Bir tarafta tapu müdürlüğü olabilecek bir alan imara açılarak satılırken, şehir trafiğinde büyük sorunlar oluşturacak bu taşınmaya anlam veremediklerini aktardılar. İlerleyen süreçte İstasyon Caddesi ve Sivas lisesi yoluna park edecek araçlara kesilecek trafik cezaları nın sorumlusu kimler olacaktır?  Halka hizmet etmeden öte çileye dönüşecek bu taşınma işlemi yerine şehir planlama ilkelerine uygun bir karar alınması  daha doğru olacaktır.” dedi

Eski Numune Hastanesinin yıkılmasının da yanlış olduğuna vurgu yapan Mimar İNCE, pandemi sürecinde buraya ne kadar ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığını söyledi.



Anahtar Kelimeler: "ŞEHİR YÖNETİLEMİYOR!"