ŞEHİRLİLİK KİMLİĞİ ÖNE ÇIKMALI!

ŞEHİRLİLİK KİMLİĞİ ÖNE ÇIKMALI!

Şehirde LİYAKAT,EHLİYET, DONANIM, DÜRÜSTLÜK gibi erdemler dikkate alınıp, bu hasletleri taşıyanlardan bir kadro kurup, SİVAS´ı dünya şehri yapmak yerine, KABİLECİLİK ve KÖYCÜLÜK ile hareket edilmesi şehri tüketiyor.

STHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan Sami AYDIN´ın şehre getirdiği KÖYCÜLÜK düzeni kemikleşmiş gözüküyor. AYDIN yönetimi zamanında, Başkan Yardımcıları, Danışmanları, Başkan Vekilleri KABİLECİLİK mantığı ile şekillenirken, şehrin de şehirleşmesinin berelendiği biliniyor...

Sami AYDIN´dan sonra görevi devralan Hilmi BİLGİN´in bu hataları yapmayacağı beklenirken, maalesef BİLGİN´in de BELEDİYEDE DONANIMLI, EHLİYET VE LİYAKATİN bir kadro kurma yerine aynen Sami AYDIN gibi KÖYCÜLÜK,YÖRECİLİK, KABİLECİLİK kadrosu kurduğunun görülmesi ise içleri kanatıp, şehre dair ümitleri bitirmeye doğru yol alıyor.

Şehirde kemikleşen bu KÖYCÜLÜK mantığının nasıl kırılacağı ise bilinmiyor.

Bu şehrin geleceğini düşünen AYDINLAR ise, Elbette herkesin bir köyü olabileceği ve bunla da gurur duyabileceği lakin köyün ve köylülük düşüncesinin köyde kalması,şehrin geleceği için ise EHLİYET VE LİYAKATİ esas alan bir ŞEHİRLİLİK bilincinin yerleşmesi gerektiğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: ŞEHİRLİLİK KİMLİĞİ ÇIKMALI!