Şehre Ne Katkısı Oluyor?

Şehre Ne Katkısı Oluyor?

Ankara´da 4.sü yapılan SİVAS GÜNLERİ tepki çekiyor. Kemençe ile açılış yapılması bir yana,tanıtım resimlerindeki pek çok maddi hata gözlemlendi.Kangal Köpeği, köfte, peskütan çorbası gibi figürler gösterilirken, bu günlerin SİVAS´a şuana kadar bir katkı s

 

SPHM ÖZEL HABER

Ankara´da veya İstanbul´da yıllardır yapılan SİVAS GÜNLERİ´nin şehre şuana kadar ne kazandırdığı tam bir muamma.

Onca para harcanarak açılan stantlar, maddi giderlere rağmen SİVAS oralara doğru göç verirken, bunu görmeyip hala tanıtım günlerine devam edilmesi komik bulunuyor.

Gelenlere kavurga, çorba, köfte verildiği, bu da olmadı birkaç kangal köpeğinin ortalarda gezdirildiği gözlemlenirken, bu günler akabinde SİVAS´a zerre bir ekonomik girdinin sağlanıp sağlanmadığını yetkililerin kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

SİVAS´ın geleceğe yönelmesi için, bedava dağıtılan çorba ve kavurgalardan ziyade,şehrin felsefesinin acilen yapılarak ayağı yere basan projelerin hayata geçirilmesi için uğraşılmasının en doğru adım olacağı görüşleri dile getiriliyor.

 



Anahtar Kelimeler: Şehre Katkısı Oluyor
Murat Yılmaz
14.09.2018 09:15:43
Ankara da yapılan Sivas günlerini gezdim. Sivas´ı tanıtmak anlatmak tabi ki çok güzel ancak yapılan işler amatörce olunca amacına ulaşamıyor. Sivas Kent meydanına Altınyayla dersen, Cumhuriyetin 95. yılı kutlanırken 75. yıl fotoğrafını koyarsan, Sivas´ın kırmızı beyaz bayrak rengi varken bordo maviyi kullanırsan açılışta da Sivas´ın halayları türküleri dururken Karadeniz ezgisiyle de açılış yaparsanız eleştirilirsiniz. Kültür Müdürlüğünün daha profesyonel ve ciddi olması gerekir. bu tür hatalar affedilmez. Sayın Valimizin yaptığı güzellikleri gölgelememek gerek.

semih nam
14.09.2018 10:06:30
Şimdi burda görüyorum koca koca kurumlar var bu olumsuzlukları görmiyorlarmı bu nasıl bir organizasyon sivas ın renkleri kırmızı beyazla özdeşleşmiş kullanılan afişteki renk.Kentli olamamşkikenti kent merkezini tanımayanlar sivas ı tanıtmaya gelmiş kent meydanı afişine Altınyayla yazılmış.Sivas kültür,medeniyet şehri Hitit´ler den Cumhuriyet dönemine kadar önemli olaylara ev sahipliği yapmış Cumhuriyet Şehri Sivas köfteden katmerden ibaret bir şehir değil.Bu organizyonu kim yapmışsa ayıplıyorum.

Yusuf Kul
15.09.2018 17:43:10
ankarada sivas günlerine katıldım. gelenlerin neredeyse tamamı sivaslı. sivaslı zaten sivası biliyor. getirilebiliniyorsa sivaslı olmayan kişiler getirilsin, sivasın buna ihtiyacı var.