ŞEHRE YAKIŞAN DA BUDUR!

ŞEHRE YAKIŞAN DA BUDUR!

STHM ÖZEL HABER

Kara Toprağın Nazlı Veysel'i, AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU, bu toprakları hala sözleriyle mayalamaya devam ediyor. Bu büyük ozanın bir anıtının yapılarak, gelecek kuşaklara hatırasının iyi öğretilmesi bekleniyor.

Başka illerde olan anıtların bir benzerinin de SİVAS'ta yapılması beklenirken, şapkadan oluşan çalışma yerine daha somut anlamlı bir abidenin şehre kazandırılması elzem olarak görülüyor.



Anahtar Kelimeler: ŞEHRE YAKIŞAN BUDUR!
Prof.Dr.Abdi Yaşar SERİN
4.08.2023 23:03:04
Sayın Sivastimes internet gazetesi yetkilisine. Çok doğru bir konuya temas eettiniz. Ta yapıldığı günden berri şiddetle eleştirdiğim bir konuyu gündeme getirmişsiniz. Alibaba' daki (X ) vatandaşın tasarımlayıp oluşturduğu sözde "AŞIK VEYSEL" anıtı sözüm ona 2023 UNESCO Kültür yılının amacına uyuyormu. Sivas' ta dünya çapında tasarımcılar varken öyle sıradan bir vatandaşa yaptırılan bu sözüm ona eseri kınıyorum. 1999 yılında tadarımını yaptığım ve Cumhuriyet Üniversitesi Kampüs alanındaki "AŞIK VEYSEL ANITIM" bile buna on basar. Size bu anıtın görselini bir kez daha sizlere göndereyim. Gerçek sanatseverler bir kez daha irdelesin bakalım.

Olcayto ŞAHİN
12.02.2024 10:19:30
"Son derecede utanmaz argo sözleri şarkı sözü olarak yazıp milyonlara dinleten, bu sözlerden milyarlarca lira kazanan, son derece lüks bir yaşam süren, insanlar tarafından el üzerinde tutulan, repertuvarı!!! biri iki şarkıdan ileri gitmeyen, doğru düzgün bir şarkıyı başından sonuna kadar doğru düzgün söyleyemeyen fakat videoları yüz milyonlarca seyredilen ve toplum tarafından el üstünde tutulan !!!!! “bazı sanatçılarımız”!!!!!! karşısında (son derece düzgün, onurlu ve hakikaten sanatçı!!! İnsanları bu sözlerimden muaf tutarım) , “murat yalan ölüm gerçek” diyen ve son derece münzevi, yoksul, gariban, çileli bir yaşam süren “Aşık Veysel”!!!!!! Ne diyelim !!!!!! “Adaletin bu mu dünya!!!!!!!”