Gözler Milli Eğitim´de...

Gözler Milli Eğitim´de...

Şehir kamuoyu Müdür SAVAŞÇI´dan eğitim anlamlı temiz bir sayfa açmasını bekliyor. Milli Eğitim tarafından bilinen şaibeli okul idarecileri hakkında bir incelemenin zaruret olduğu vurgulanırken, Kurum kültürünü oluşturamayan, görevini yapmayan, Bayrak tör

SPHM ÖZEL HABER

 SİVAS, eğitim öğretimde temiz bir sayfa açılmasını bekliyor. Eğitim öğretim anlamlı şehirde donanımlı pek çok insan ve projenin olduğu vurgulanırken, yeni Müdür Savaşçı´nın bu sinerjiyi harekete geçireceğine inanılıyor.

Şehrin pek çok artı yönleri varken, bu artı yönleri, harekete geçirip insiyatif alma becerisinden yoksun pek çok idarecinin eğitim öğretimi berelemesine müsaade edilmemesi isteniyor.

Devlet hiyerarşisi ve işleyişini sekteye uğratan bazı okul idarecileri olduğu ve bunlara uzun zamandır göz yumulması sonucunda, şehirde MİLLİ EĞİTİM´in tartışılır halde olduğu ifade ediliyor.

Eğitim öğretimi sekteye uğratan İDARECİLERE Savaşçı´nın geçit vermemesi bekleniyor. Eğitim anlamlı ortaya bir proje ve ideal koyamayan okulların bilindiği ve bunlar hakkında detaylı bilgilerin ise ŞUBE MÜDÜRLERİ ve MÜDÜR YARDIMCILARINCA bilindiği belirtiliyor.

Bu bağlamda SİVAS´ta göreve başlayan MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ Savaşçı´ya büyük görevler düştüğünü dile getiren şehir kamuoyu, MİLLİ EĞİTİM´de biran önce revizyona gidilmesi gerektiği,  gidilmediği takdirde eski anlayış ve yönetim şeklinin başarısızlığı devam ettireceğini vurguluyorlar.

 SAVAŞÇI, şehre gelir gelmez ayağının tozu ile şaibeli okul idarecilerinin açılışlarına özellikle yönlendirildiği ve bu vesileyle yeni müdürü berelemeye çalıştıkları vurgulanıyor.

 Geçtiğimiz dönemlerde okullarda KURUM KÜLTÜRÜNÜ oluşturamayan okul idarecilerinin görevden el çektirilmesine yönelik bir LİSTE hazırlandığı lakin Bakanlık müfettiş raporlarına göre "suçu subuta eren" ALTINSOY´un buna engel olduğu biliniyor.

 İstiklal Marşı ve Milli Duyarlılığı olmayan idareciler MİLLİ EĞİTİM tarafından bilindiği halde bunlara müdahale edilmemesi ise şehir kamuoyu tarafından şaşkınlıkla izleniyor.Bunları koruma girişimi içinde olanların ise suç işledikleri vurgulanıyor.

 Yeni MÜDÜR SAVAÇI´nın, kumpaslara, yolsuzluklara, usulsüzlüklere, Milli Eğitim sağlam maslarının şaibe ile değiştirilmesine,kurum kültürünü oluşturamayanlara, Bayrak törenleri ve İstiklal Marşı´nı önemsemeyenlere geçit vermeyeceği ümit ediliyor.

 



Anahtar Kelimeler: Şehrin Eğitiminde Yeni Dönem