Şehrin RUHU Berhava Edilmemeli

Şehrin RUHU Berhava Edilmemeli

Şehrin HAFIZASI niteliğinde Numune Hastanesi için SİVASLILAR gündem oluşturmaya devam ediyorlar. Devrin mimari özelliğini taşıyan, kültürel pek çok hatıranın doğduğu yer olan Numune Hastanesinin yıkılmamasını isteyen duyarlı insanlar, burasının korunması

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS, Numune Hastanesinin yıkılmamasını istiyor. Sivas ANITLAR KURULU´nun güçlendirme yapılmalı diye görüş bildirmesi akabinde ANKARA ANITLAR KURULUNUN Çarşamba günü vereceği karar merakla bekleniyor.

Pek çok SİVASLI, Ankara KURULA´a telefon, mail ve faks ile ulaşarak burasının korunması gerektiği görüşlerini iletmeye devam ediyorlar.

Üstüne üstlük BAŞKANLAR KURULU başta olmak üzere, KENT KONSEYİ, Kadın Dernekleri, Şehir Kültürü Derneği ve siyasi arenadan da SAADET PARTİSİ´nin yıkılmasın dediği NUMUNE HASTANESİNİN şehrin ruhu açısından korunması bekleniyor.

Geçtiğimiz gün bir araya gelen ve genelde tabela STK´sı olmadan öteye gidemeyen kırk yerine on veya on beş tane STK´nın konuyu saptırıcı beyanatları eleştiri alıyor.

ESKİ NUMUNE HASTANESİ´nin korunması gerekirken işi farklı boyutlara çekme girişiminde olan söz konusu STK´ların, şehrin hangi sorunları veya kul hakkı konusunda açıklama yaptıkları ise merak konusu.

Bazı kısmı İMAR REVİZYONLARI ile CAMİ alanları Konut alanına çevrilirken, ?dut yemiş bülbül? rolü yapan söz konusu pek çok TABELA STK´sının, NUMUNE HASTANESİNİN yıkılması gereği hakkında, alanları dışında bir görüş bildirmeleri hayret, ibret ve dikkatle izleniyor.



Anahtar Kelimeler: Şehrin RUHU Berhava Edilmemeli