Şehrin Sırtındaki EĞİTİM Kamburları mı?

Şehrin Sırtındaki EĞİTİM Kamburları mı?

Sivas eğitimde kabuğunu kırma uğraşını verirken, özgün düşüncesi olmayan, yarınlara dair büyük heyecanı bünyelerinde barındırmayan eğitim yöneticilerinin, şehrin eğitim geleceği önünde büyük bir engel olarak durmaları sert bir şekilde eleştiriliyor.

 

Sivas her alanda kabuğunu kırma uğraşı verirken, bürokratik zafiyet şehrin ayaklarında pranga olarak durmaya devam ediyor. SİVAS´ın TBMM´deki gururu Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, Sivaslı Bürokratları Ankara´da toplayıp, Sivas için neler yapabiliriz düşüncesini hayata geçirmeye çalışırken, BAKAN YILMAZ´ın bu adımlarını yerelde akamete uğratma girişimleri sert bir şekilde eleştiriliyor.

Eğitimde 55.sıralarda olan SİVAS´ta eğitim yöneticilerinin heyecanı bitmiş ve eski kuşak anlayış tarzları kamuoyunda eleştiri alıyor.

Eğitimde yeni ufuk ve idealler için çaba göstermesi gereken İl Milli Eğitim Yöneticilerinden bazılarının adeta, şehrin eğitim geleceğini okuyamamaları ibretle izleniyor.

Modern eğitim düşüncesini okuyan, dünya ile ilintili bir yönetici profili çizmeleri gereken nicelerinin, bundan fersah fersah uzak olmaları ise, eğitimde ne durumda olduğumuzun göstergesi olarak kayıtlara geçiyor.

Geçtiğimiz gün, öğretmenlerin Trafik yeterliliğini ölçmek için yapılan sınavda Milli Eğitim Şube Müdürü Osman KARATAŞ´ın, adeta öğretmenleri hor gören, hakarete varan tutumu şehirde yayılırken, bu tür davranış kalıplarını benimseyen bir idarecinin, SİVAS´ın eğitimine ne katacağı ise merak ediliyor.

Ehliyet sınavı uygulamalarında denetmenlik yapan öğretmenleri sınava alan Milli Eğitim Müdürlüğü´nün bu tutumu olumlu bulunurken, Şube Müdürü Osman KARATAŞ´ın her şeyi aceleye getiren ve öğretmenlere hakarete varan sözleri, şehrin eğitiminin içinde bulunduğu durumu da gözler önüne seriyor yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Bir diğer eğitim yöneticisi olan İsmail UYAR´ın da benzer eleştirilerin muhatabı olduğu aylardır biliniyor. Sorumlu olduğu alan ve şehrin eğitim geleceği hakkında zerrece bir fikir üretip hayata geçirme gibi bir beceriden yoksun olan Milli Eğitim Şube Müdürü UYAR´ın da, SİVAS´ın eğitimine ne katkı sunduğu bilinmiyor.

?Unlarını eleyip eleklerini deyim yerinde ise SİVAS´a asmak? için rotasyonla komşu ilerlen gelen ve yılları devirerek heyecanı bitmiş emekliliği gelip geçmiş idarecilerin, biran önce emekli olarak, şehrin eğitim geleceğinden ellerini çekmeleri bekleniyor.