Tarih: 18.12.2017 06:43

Şehrin Ufku KALE´den Başlar

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS POSTASI GAZETESİ arşivleri tarandığında şehrin gelecek 100 yılını belirleyen düşüncelerin ortaya konulduğu ap açık görülecek. Yaklaşık 10 yıl önce SELÇUK ORTAOKUKLU´nun oradan kaldırılarak, Ulu Cami, Gök Medrese ve Kale üçgeninin meydan haline getirilerek KALE EVLERİ ve FİLM PLATOSU oluşturulması gerekliliği yöneticiler tarafından da zamanla benimsenerek yol alınması şehir adına önemli bir kazanım olarak görülüyor.

Şu anda SELÇUK ORTAOKULU´nun başka bir yere yapıldığı ve yakında yıkılacak olması da çok önemli bir gelişme.

Kale´nin bir diğer bölgesi olan SSK hastanesi bölgesinin de biran önce elden geçirilerek tarihi kalenin etrafının açılması ümitle bekleniyor. Eski SSK Hastanesinin yıkılarak yerinin yeşil alan olacağı bilgisine ulaşılırken,ikinci önemli hamlenin ise Kütüphane arkasında bulunan GAZİ OSMAN PAŞA İLKOKULU´nun olduğu vurgulanıyor. Gazi Osman PAŞA İlkokulu´nun büyüyen şehirle birlikte araya sıkıştığı ve KALE EVLERİ ve FİLM PLATOSU birlikteliği içerisinde SSK hastanesi gibi yıkılarak kale koridoruna dahil edilmesinin zamanının geldiği biliniyor.

Milli Eğitim Bakanı hemşehrimiz İsmet YILMAZ´ın yeni okul yapımları ile ilgili her türlü bütçeyi şehre gönderdiği bir zamanda, GAZİ OSMAN ŞPAŞA İLKOKULU´nun da kısa bir zamanda başka bir yere taşınmasının mümkün olduğu belirtiliyor.

GAZİ OSMAN PAŞA İLKOKULU ve ESKİ SSK´nin da kale koridoruna dahil edilmesi akabinde, ULUSLAR ARASI bir düşünce ile Mimar ve Mühendislerin yanı sıra kültür insanlarının bir araya gelerek KALE EVLERİ ve FİLM PLATOSUNU hayata geçirip, şehrin yüzyıllık geleceğine çok önemli tarihi bir katkı sunulacağı ve bu vesileyle önemli bir alanın oluşturularak ULUSLAR ARASI SİVAS FİLM FESTİVALİ´ne giden yolun ilk adımının atılmasının hayata geçeceği görüşleri  dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —