Seküler Zavallılık

Seküler Zavallılık

Sivas´ta seküler yaşam tarzı etkinliğini git gide artırıyor. Hayalden, hedeften, medeniyet aşkından yoksun pek çok kişi, kapı kapı dolaşıp yalvararak, makam ve mevki dileniyor. Belli bir koltuğu elde edemeyenlerin psikolojileri bozulurken, elde edenler is

 

Sivas seküler bir açmaz ile karşı karşıya. Yıllar yılı bir medeniyet aşkı ve hayali ile diri olduklarını iddia eden pek çok kişi, makam ve mevki karşısında dökülüyorlar.

Hiçbir bedel ödemeden, her devrin kazananı olmayı meslek edinen pek çok sanal mücahit, rüyalarında bile koltuk kapma yarışına giriyorlar.

Sosyal medya hesaplarında, bol bol ayet hadis paylaşan, uzaktaki düşmanlara sanal kılıç sallayan pek çok çapı düşük insanın, makam kapma yarışını kazanmak için türlü ayak oyunları ile rakiplerini alt etmeleri hayret ve ibretle izleniyor.

Yeni ve güçlü referanslar bulmak için çalmadık kapı bırakmayan, ola ki sosyal medya hesabım incelenir diye, hesabını hamaset paylaşımları ile dolduran pek çok sanal isim, başkalarının hakkını gasp ederek harap ve bitap düşüyor.

Küçük büyük herhangi bir koltuğu kapmak için, ?istiareye? bile yatan, manevi duyarlılığı referans gösteren, ??eğer bana bu görev verilirse hak ve adalet için çalışacağım? diyip başkasının hakkını yemeden geri durmayan pek çok ismin, kapı kampı dolaşmaktan harap düşerek acınası hale gelmeleri ibretle izleniyor.

Donanımı olmayan, beceriden yoksun, medeniyet düşünü bilmeyen, pısırık pek çok koltuk adayının, işlerini hallederek belli yerleri kapları ise anlaşılamıyor.

 

 



Anahtar Kelimeler: Seküler Zavallılık