Selami UZUN

Selami UZUN

Üzeyir YİĞİT Yazdı

Yazı yazmaya başladığımda Selami Beye, ?sizi de yazacağım? dedim. var mı ilave sözünüz? Dedi ki; ?danışıklı yazı olmaz, ne yazarsan kabülümüz.´ Hoş görüsüne sığınarak yazayım bari... 
Sayın Kulaksız´a dediğim gibi, eski siyasilerin bir garantici yanı var. Ya tecrübeden, yada bazıları gibi ısrarcı olamamalarından. 
Hoş Selami Beyin çok da siyaset yapma fikri depreşmiyor. Onu bu işin içinde tutmak isteyen bir kaç dostu müsade etmiyor uzakta kalmasına. 
Sivas´ın kuzey bölgesinin siyasetçisi olmasına rağmen, merkez ve diğer bölgelerde edindiği dostluklar ve ahde vefalı kişiliği bir şekilde bu yakasını bırakmayan arkadaşlıkları beraberinde getiriyor.
Bir siyasetçi için aslında iyi bir haslet. Vekil iken de; iş takibi ve geri dönüşü olan biri idi. Sivas´la hızlı kaynaşıp kopmayan biri olarak baktığımızda, hali hazırdaki kampanya sürecine bakınca, hem aday profili, hem halkın bakışını bir sene önceden etkilese tartışmasız en kuvvetli isimdi Selami Bey.
Sanki az taraflı yazıyorum. 
Bizim tarafımız Sivas´ın kazanması, Sivaslının kazanması. Şehrin talihinin kuru siyasi tartışmalardan kurtulup biran önce atağa kalkmasından yana tarafız. Şehrin göçen insan enerjisini durdurup, bizden  sonra şehirleşip çok ileride olan komşu şehirlere imrenerek söylüyorum.
Bu sebeple bence ufku açık, şehircilik ve büyükşehir sorunlarını anlayıp pratik çözüm üretebilen ve iyi idareci biri olmalı reis olması gereken kişi. 
Asık yüzlü, çok meşgul ve sanki duvarları olan bir duruşu var Selami Uzun´un. Siyaseten şehirden kopmasına rağmen, şehir merkezinde temasları kopmayan birisi aslında. Siyasi okuması zayıf bir yanı var. Bu da belediyecilik sürecinden bu tarafa Sayın Erdoğan´a yakınlığından kaynaklı, çalışma prensibini bildiğinden sanırım. Ama köprüden çok sular aktı. Az cesaret ve sorumluluk almak istediğinizi göstermelisiniz. 
Eğer siz şehrinizin vekilliğini yapmış, sorunlarına hakim ve çözümün ne olabileceğine dair fikriniz oluşmuş ise, bu vizyonu şehriniz için kullanmak için ısrarcı ve istekli olmalısınız. Bu, o bölgede yaşayan insanların daha güzel bir yaşam sürmelerini sağlama konusunda siz toplumun önüne çıkmış insanlara yüklediği bir sorumluluk.
İstanbul´dan Sivaslıların yoğun olduğu bir ilçe veya Sivas merkezde değerlendirilebilir. Değerlendirilmesi de gerekir. Sürecin, hakkında iyi geçmesini dilerim.



Anahtar Kelimeler: Selami UZUN