Tarih: 28.10.2015 19:42

Selçuk Ortaokulu Eğitim Sonunda Yıkılacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Kale Projesini konuşurken, konuyu yıllardır gündemde tutan SİVAS POSTASI GAZETESİ yine haklı çıktı. Ulu Cami ve Kale arasında adeta bir ucube gibi duran Selçuk Ortaokulu´nun, oradan kaldırılıp tarihi alanın genişletilmesi gereğini, ısrarla vurgulayan SİVAS POSTASI GAZETESİ, bir kez daha haklı çıktı.

KALE´de kamulaştırmanın tamamına yaklaşıldığı bu yılda, Ulu Cami ve Kale arasında kalan Selçuk Ortaokulu´nun eğitim öğretim yılı sonunda kaldırılması kararı memnuniyetle karşılandı.

Kale, Gök Medrese ve Ulu Cami üçgeninin yeni bir şehir meydanı için ideal bir alan olduğu ortada iken, Mimar Turgut CANSEVER´in hayalindeki alanın, şehrin gelecek yüzyılının belirlenmesinde önemli işlev göreceği belirtiliyor.

SELÇUK ORTAOKULU´nun yıkılması halinde o alanın Kale Projesine dahili ile önemli bir alan oluşacağı ve böylelikle, Şah Dede İhramcı Zade alanının doğabileceği vurgulanıyor.

Zaten Selçuk Ortaokulu´na taşımalı öğrencilerin geldiği ve bu öğrencilerin yine servisle başka okullara giderek eğitim öğretimi aksatıcı bir durumun ortaya çıkmayacağı eğitimcilerce dile getiriliyor.

Servisler nedeniyle de, burada trafiğin kilitlendiği ve tarihi Ulu Cami Minaresine de bu yoğunluğun zarar verdiği biliniyor.

Sivas´ın vizyon projelerinden olan Kale Projesinin hayata geçmesi durumunda, burada doğal bir film platosunun da oluşacağı ve böylelikle, şehrin turizm anlamlı birkaç seviye aşacağı uzmanlarca vurgulanmakta.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —