Sen Mutlu Ol Yeter Ey Halkım!

Sen Mutlu Ol Yeter Ey Halkım!

Sivas´ın görünen birinci yapay yüzü, popilist bütün duyduklarını bire bir kopya ederek büyük mutluluk yaşıyor. Son zamanlarda cep telefonları ile hayatımıza giren ?özçekim? furyasından da geri kalmayan şehrimiz insanının, değer üretmek yerine gördüğü her

 SPHM ÖZEL HABER

Sivas´ta da öz çekim furyası devam ediyor. Her yaş gurubundan pek çok insan, azı dişlerini gösterecek kadar ağızlarına yapmacık gülümsemeler monte ederek, cep telefonu karşısına geçip, bir cümle sevdiklerine ve dahi de takipçilerine birer adet ?özçekim? hediye ediyorlar.

Cep telefonunun bütün markaları ile hayatımıza girip, teknolojik anlamda hayatımızı kolaylaştırdığı su götürmez bir gerçek iken, eksi anlamda da her şeyi cılklaştıran bir yapay algıyı da hakim kıldığı gözlemleniyor.

Bu kısır yapmacıklığa Sivas´ın da uyduğu gözlemlenirken, her yediği içtiğini ve her adımını cep telefonuna kaydeden bir çok insan, bunları da sosyal medyadan paylaşarak, sosyal takipçilerinin takip kirliliğine sunması hız kesmeden devam ediyor.

Yaşamın pek çok bölümünün kişiye ve ana özel olması gerektiği gerçeği ortada iken, günün her saniyesinin kalabalıkların takibine sunulmasının doğru olmadığı duyarlı insanlarca dile getiriliyor.

Şehrimizin bu denli yapay işlere mesai harcadığı ortada iken, dik duruş, tavır sahibi olma, dürüstlükten ödün vermeme gibi entelektüel derinlikle ne zaman içli dışlı olacağı merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: