Sen Ne Güzel Adamdın DUDAYEV

Sen Ne Güzel Adamdın DUDAYEV

21 Nisan 1996 da şehid edilen KAFKAS KARTALI Cevher DUDAYEV´i ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

SPHM ÖZEL HABER 

´´Yüzyıl köle olarak yaşamaktansa bir gün şerefli ve başı dik durmayı tercih ederim´´

"Şehitliği rütbe ve şeref kabul ediyorum!" 

"Üzerimdeki üniformam kefenim, şehadete talibim. Şehitliği rütbe ve şeref kabul ediyorum. Kanımın son damlasına kadar ülkemin bağımsızlığı ve milletimin hürriyeti için savaşmaya hazırım.? diyen Dudayev, yaklaşmakta olduğunu hissettiği savaşa hazır olduğu mesajını başta yiğitlerine olmak üzere tüm dünyaya duyuruyordu.

Rus ordusunda eski bir general olan Dudayev, düşmanlarının neler düşündüklerini ve ne tür planlar içinde olduklarını anlamakta da zorlanmıyordu.

?Fakat özgürlük ve bağımsızlık ruhumuzu asla yok edemezler?

Dudayev´in Çeçenlerin başında bulunduğu iki yıla yakın bir dönemde Rus askerlerinin baskınlarına ve taarruzuna maruz kalan başkent Caharkale ve çevresi, Rus topları, tankları ve gelişmiş silahlarıyla dövülerek korkunç bir elbise giydirilmeye çalışılıyor ve Grozni ismi yeniden hortlatılmaya çalışılıyordu. Rusların şehri ablukaya almaları ile 1996 Şubat´ında Çeçen halkı Rusların şehirlerinden çıkması için gösterilere başlarlar. Günlerce sürecek bu gösterilerin yanında Çeçen mücahitlerin gerilla taktiğiyle mücadeleleri ve uzaktan Rus konvoylarını hedef alan saldırıları devam ediyordu. 21 Nisan 1996 günü ise uydu telefonu ile bir görüşme yaptığı esnada Cohar Dudayev´in bulunduğu yer bir füze ile vurulur ve ağır yaralanan komutan çok geçmeden şehit olur.?



Anahtar Kelimeler: Güzel Adamdın DUDAYEV