Sendika İçindeki Yanlışlara SAVAŞ MI Açacak?

Sendika İçindeki Yanlışlara SAVAŞ MI Açacak?

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunun temsilcisi olan SİVAS POSTASI, Eğitim Bir Sen´in, üyeleri olan bazı okul idarecileri ve bazı üyelerin istifasını isteyeceğini dile getirmiştik. Edindiğimiz izlenimlere göre TEMİZ´in sendika içinde olup sendika gücünü kullanı

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS POSTASI GAZETESİ, şehrin gizli gündemine dair araştırma ve incelemelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz KURUM KÜLTÜRÜNÜ oluşturmayan ve pek çok olumsuzlukları bilinen OKUL İDARECİLERİ ve üyelerin sessiz sedasız Eğitim Bir Sen İl Temsilcisi İbrahim TEMİZ tarafından istifalarının isteneceğini duyurmuştuk.

Çalışmayan üretmeyen, adeta idareci oldukları yerleri babasının evine çeviren liyakatsiz isimlerin, ardında sendikanın durmayacağı bilinirken, TEMİZ ve ekibinin ?kendi içlerindeki çürük elamaları? en kısa zamanda temizleme amacında oldukları öğrenildi.

SİVAS POSTASI tarafından çok yakın zamanda olumsuzlukları bilinen pek çok ismin kamuoyuna ilanı gerçekleşecekken,SENDİKANIN da bu isimlerle destek vermeyip sessiz sedasız sendikadan istifalarını istemesi bekleniyor.

SİVAS POSTASI HABER MERKEZİNE gelen kritik bilgilerden biri ise şaşkınlık oluşturdu. Şarkışla İlçesinden bir okul müdürünü kaybetmemek için 24 Derslikli okulun ORTAOKULA çevrildiği ve bu çevrilmeden dolayı okulun sadece birkaç sınıfının işlevli olduğu kamuoyunda biliniyor. 

İlçeye okulun durumunu öğrenmek ve rapor tutmak için MAARİF MÜFETTİŞİ Durhan ALIÇ´ın gönderildiği iddia edilirken, Eğitim BİR isteği doğrultusunda Durhan ALIÇ´ın rapor tuttuğunun düşünülmek bile istenmediği konuşuluyor..

Bir maarif müfettişinin DEVLETİ temsilen rapor tutması gerektiği bilinirken acilen Eğitim Bir Sen Başkanı H. İbrahim TEMİZ´in bu okulun içeriğinin değiştirilmesi yönünde bir dahillerinin olup olmadığını kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Yine aynı ilçede bir okul Müdürünün GEMEREK´e sendika isteği doğrultusunda gönderildiği ve akabinde de ŞARKIŞLA MEM ÖZEL BÜRO´ya getirildiği iddia ediliyor.

EĞİTİM BİR SEN´in bu ve benzeri konulara dahilinin olduğuna inanmak istemeyen eğitim camiası, TEMİZ´in liyakatsiz isimlere ?SADECE BİZİM SENDİKADAN OLSUN MANTIĞI İLE BAKAMAYACAĞINI?  dile getiriyorlar.

Sendikanın şehrin eğitimi için tarafsız, hakkaniyet ölçeğinde hareket etmesi arzulanırken, yanlışa yol almış kendi üyeleri hakkında da en kısa zamanda detaylı bir çalışma yapacağına inanılıyor.