SENDİKA AĞALIĞINA TEPKİ!

SENDİKA AĞALIĞINA TEPKİ!

EĞİTİM MİL SEN’den “Sendika Ağalığına” tepki geldi. Kasım KILIÇ yaptığı açılamada, “güç zehirlenmesinin ne duruma geldiğinin bu davranış bir göstergesidir” dedi.

SPHM ÖZEL HABER

Eğitim Mil-Sen Genel Başkanı Kasım KILIÇ yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Eğitim Mil Sen olarak kurulduğumuz günden beridir Hakkı Söylemeye ve Hayra Motor Şerre Fren olamaya gayret göstermekteyiz. Erzurum’da olan hadise yetkili sendikaya artık dur dermenin zamanının geldiğini göstermektedir. Eğitim Bir Sen Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Karataş Bey twitter’dan paylaşmış olduğu fotoğrafta güç zehirlenmesinin ne boyutlara ulaştığını göstermektedir.

Bir sendika başkanı düşünün ki; Hınıs, Karaçoban, Karayazı ve Tekman İlçe Milli Eğitim Müdürlerine İl Müdürü edası ile toplantı yapmakta, ve bu makamlara sizleri ben oturttum dercesine İlçe Müdürünün Makam koltuğuna oturarak toplantıya başkanlık yapmaktadır. Devlet geleneğimiz ve protokol kurallarımız hiçe sayılarak yapılan bu toplantıyı başta İl Milli Eğitim Müdürümüze hakaret addediyoruz.

Bu yaşanan süreci atama sendikacılığının geldiği noktayı göstermesi açısından manidar buluyoruz. Atamalarda rol çalan, Milli Eğitim Müdürü gibi hareket eden yetkili sendikanın yöneticilerini buradan uyarıyoruz. Bundan sonra yaptıkları her yanlışta bizleri karşılarında bulacaklar. Bizler sendikacılıkta yeni bir dönemi başlatıyoruz. Erdemli olduğunu iddia edenleri adalete, kul hakkı yememeye, atamalarda liyakati esas almaya davet ediyoruz.

Bakanlık yetkililerimizi de Erzurum’daki bu olayla ilgili soruşturma açmaya davet ediyoruz.”



Anahtar Kelimeler: SENDİKA AĞALIĞINA TEPKİ!