Tarih: 07.02.2022 22:15

SENDİKA NEREDE?

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS BELEDİYESİ, 2022 yılı ÖZBELSAN çalışanlarına zamlarını FİDAN YAZICIOĞLU Kültür Merkezinde düzenlenen törenle açıkladı. Açıklanan bu zam ile en düşük işçi maaşı 6 Bin 150 Tl olurken, zam oranı yaklaşık yüzde 100 e yakın oldu. Bu zammın artışı ekonomik olarak zorda olan işçileri sevindirdi.Başkan BİLGİN'in ise adeta üvey evlat muameslesi çektiği teknik elemanların ise bir kenara itilmesi üzüntü ile karşılanıd.Yüzde 18 oranında bir zamma tabi tutlan teknik elemanların, bu hayat pahalalığında ne yapacakları merak ediliyor.

HAK İŞ'e bağlı Hizmet İş Sendikasına bağlı, teknik eleman statüsündeki işçilerin 64 kişi olduğu öğrenilirken, bu mağdurlara sendikanın neden sahip çıkmadığı ise tam bir muamma olarak kayıtlara geçiyor.

Belediye eski Başkanı Doğan ÜRGÜP zamanında yüzlerinin güldüğünü ifade eden teknik elemanlar,Sami AYDIN dönemi dahil hep mağdur edildiklerini belirtiyorlar.

Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN'in teknik elemanların mağduruiyetini gidererek, bu enflasyon ortamında, ezilmelerinin önüne geçilmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —