Sendika Eğitim Adına Proje Üretemiyor

Sendika Eğitim Adına Proje Üretemiyor

Sivas'ın en büyük sendikası olan Eğitim Bir Sendikası, tarihinin en durağan dönemini yaşıyor. 28 Şubat'ın karanlık günlerinde dahi değer ve fikir üreten sendika, şimdilerde kısır tartışmaların odağından kendini alamıyor. Akif İNAN'ın düşsel ideali ve aşkı

 

Sivas Eğitim Bir Sendikası Sivas'ta dar alanda kısa paslaşmalardan kendini alamıyor.28 Şubat'ın bile karanlık dönemlerinde dik durarak fikir üreten sendika, sen ben kavgasından kendini alamıyor.

Projeler, konferanslar, paneller, eğitim seminerleri gibi entelektüel bir damarı diri tutması gereken Sendika yönetiminin, işini gücünü şahsi müdür ve müdür yardımcılarının atanmasına endekslemesi eleştiri alıyor.

Mütefekkir dava adamı Akif İNAN'ın düşsel aşkı ve ideali olan sendikanın, kısır çekişmeli bir görüntü sunmasının, medeniyet düşü ile asla uyuşmadığı görüşleri dile getiriliyor.

Sivas Eğitim Bir Sendikasının şehrin eğitimi hakkında ne yaptığı ise merak konusu. Bu şehrin eğitim geleceği için bir projeler silsilesi ortaya koyamayan sendika yönetiminin, üyelerine daha çok çalışılmalı düsturunu rehber edinmelerini sağlaması gerekirken, bu yönde bir telkinin olup olmadığı ise merak ediliyor.



Sivas58
2.05.2015 00:58:00
Sivas`ta sendikanın başındaki adamın sendikacılıkla ve sivil toplum liderliğiyle uzaktan yakından alakası yoktur. İşi gücü hır, gür, dalaş, dövüş. Bunları maharet sayması da işin cabası.